naar Marker Nieuws indexpagina

Koninginnedag op Marken

 

Koninginnedag op Marken, was met het oranje zonnetje weer TOP. De dag begon om 05.00 uur met het traditionele brommer rijden en het officiële programma eindigde rond de klok van zes met ‘De Kokosmakronen’.

Om 08.00 uur was er het vlaghijsen. Dit wordt uitgevoerd door oud militairen en actief dienende. Het vlaghijsen is ontstaan in 1960 en werd uitgevoerd op het Kerkplein voor het voormalige gemeentehuis. Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein. De aubade werd onder andere bijgewoond door waarnemend burgemeester Mooij en de wethouders Kools en Schalkwijk.  Tijdens deze aubade werden de zes Marker personen die een Koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen nog even in het zonnetje gezet.

Na de aubade was er voor de gehele bevolking gelegenheid tot het drinken van koffie nabij Jeugdgebouw De Zonnewijzer en kon ook de (kinder) vrijmarkt beginnen. Tijdens de markt waren er optredens van het Marker Brass Ensemble, de feestband van ‘Juliana’, Bears on the Road, Road2Nowhere en clown Peppino.

Rond de klok van vier begon het zanguurtje met accordeoniste Ina van Veen. Liedjes van ‘Ons Marken’ tot ‘de vissers van Capri’ werden door de vele bezoekers allemaal meegezongen, daar iedereen alle liedjes op papier kreeg aangereikt.

Om 17.00 was het de beurt aan ‘De Kokosmakronen’. Deze feestformatie maakte met hun muzikale klanken een eind aan het officiële programma.

Na het officiële programma werd er verder gefeest bij de plaatselijke horeca tot in de kleine uurtjes.

 

Bron: PepProductions, zondag 1 mei 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina