naar Marker Nieuws indexpagina

Drukke Reddingbootdag op Marken

Links de 'Frans Verkade' en rechts de 'Hendrik Jacob'

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en om mee te varen aan boord van de reddingboten. Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden met als thema ´Vrijwilligers op zee´.

De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 42 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden, dus ook bij het station van de KNRM op Marken. Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een dag voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Meevaren met de ´Hendrik Jacob´ of de ´Frans Verkade´ werd als een belevenis ervaren.


Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen.

Vele mensen hebben het station op deze zon overgoten dag bezocht en er zijn wederom een aantal nieuwe donateurs geworven. Voor de KNRM een dag, die jaarlijks navolging verdiend.

Rabobank, de sponsor van de nieuwe stijger Wachten op de Frans Verkade
'Hendrik Jacob'
'Hendrik Jacob' 'Frans Verkade'
'Kampioenen bij de KNRM'  

Bron: PepProductions, zaterdag 7 mei 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina