naar Marker Nieuws indexpagina
Aanpassen bushaltes Monnickendam en Marken
 
In de week van maandag 27 juni 2011 wordt gestart met het aanpassen van de bushaltes in Monnickendam en Marken om de toegankelijkheid voor o.a. (visueel)gehandicapten te verbeteren. De haltes worden verhoogd naar 18 cm en er worden geleidetegels aangebracht. Tevens worden –waar mogelijk- extra fietsparkeerplaatsen aangebracht. Het betreft de volgende bushaltes:

- MONNICKENDAM: Swaensborch, Pierebaan, Ringshemmen, Nieuwpoortslaan en Bernhardlaan.
- MARKEN: Kruisbaakweg en Walandweg

De halte Ooster Ee in Monnickendam wordt nog nader onderzocht. Nagegaan wordt wat de (on)mogelijkheden hier zijn. De huidige locatie is niet goed toegankelijk te maken omdat deze in een te scherpe bocht ligt.

Tijdens deze werkzaamheden zijn de bushaltes buiten gebruik. Er wordt een tijdelijke halte geplaatst binnen 100 meter van de bestaande halte zodat de bus kan blijven halteren tijdens de werkzaamheden. De totale werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden en worden uitgevoerd door aannemersbedrijf KWS Infra. Voor eventuele vragen over de uitvoering kunt u telefonisch contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer J. Verleg (0299) 658 574
of via het emailadres gemeente@waterland.nl  t.a.v. de heer J. Verleg.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 22 juni 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina