naar Marker Nieuws indexpagina

Brand met 41 opvarenden aan boord

Gisteren ging de familie van Altena Noordzee vissen. Het einde van de tocht was zeer spectaculair.
 

Vrijdagmiddag, 1 juli 2011, werd KNRM Station Wijk aan Zee, tezamen met de stations IJmuiden en Zandvoort gealarmeerd voor een brand/explosie aan boord, een paar mijl west van IJmuiden. Drie KNRM-Reddingboten, bergers en de SAR-Helikopter kwamen ter plaatse, maar de brand was inmiddels onder controle.

Na alarmering werd de Wijk aan Zeese reddingboot Donateur van Station Wijk aan Zee gelanceerd vanaf het strand en werd koers gezet naar de sportvisboot de Marion met 41 opvarenden aan boord. Tegelijkertijd vertrok de IJmuidense reddingboot Koos van Messel met gearriveerde brandweerlieden aan boord en vertrok vanuit Zandvoort de reddingboot Annie Poulisse.

Ter plaatse aangekomen bleek dat de situatie onder controle was. Er waren uit voorzorg een aantal gasflessen overboord gezet, uit angst voor explosie. Brandweerlieden hebben een nacontrole verricht met een warmtebeeldcamera en het bleek dat inderdaad de brand gedoofd was.

De brand heeft kortstondig gewoed in de voorpiek, welke zichtbaar zwartgeblakerd was. De oorzaak is nog niet bekend. Ook hebben er zich geen ongevallen onder de opvarenden voorgedaan.

De Marion kon op eigen kracht, begeleid door diverse schepen terugvaren naar haar ligplaats in IJmuiden, waar alle opvarenden weer voet aan wal konden zetten. Toen de sportvisboot tussen de pieren van IJmuiden was aangekomen, is de bemanning van de Donateur weer retour reddingstation gegaan.

 

Bron: KNRM station Wijk aan Zee, vrijdag 1 juli 2011

***********************
Link naar artikel Haarlems Dagblad inclusief video
   naar Marker Nieuws indexpagina