naar Marker Nieuws indexpagina
 
 
Geef uw mening over de Bennewerf
 
 
 
Jaren geleden bestond reeds een plan om op Marken zo'n 25 woningen te bouwen die speciaal bestemd zouden zijn voor Marker starters. Door een aantal tegenslagen, waaronder ook financieel, kwam het plan niet van de grond en werd het project verkocht aan de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam, kortweg AWM.
AWM komt nu met een plan om op een gezichtsbepalende plek bij binnenkomst op Marken, midden in het beschermd open landschap, zo'n 35 woningen neer te zetten, waarvan maximaal 11 in de sociale huur- of koopsector. De rest zal in het plan luxe koopwoningen worden.
Een initiatiefgroep van een aantal ongeruste Markers is opgericht onder de naam "Hou Marken Mooi". De groep is (uiteraard) tegen de plannen en ziet het als het verkeerde bouwproject dat met de verkeerde argumenten op de verkeerde plek komt en betitelt het plan als een nieuwbouwwijk dat bij binnenkomst op Marken het huidige prachtige zicht van haven en buurtjes geheel en voor altijd zal doen verdwijnen. De Eilandenraad van Marken lijkt voorstander van het project te zijn.
DE POLL.
Wij bij InWaterland zijn nieuwsgierig hoe anno 2011 de inwoners van Waterland over de plannen denken. Doe mee en maak uw mening kenbaar door op één van de vijf mogelijkheden hieronder te klikken. De poll wordt daarna direct bijgewerkt.
Poll: De Bennewerf op Marken een goed idee?
 naar een idee van InWaterland, dus NIET van 'Hou Marken Mooi!'
 
Link naar de poll

Bron: InWaterland, vrijdag 8 juli 2011

   naar Marker Nieuws indexpagina