naar Marker Nieuws indexpagina

De Loor verkoopt 65 jaar fruit & ijs

Geertje de Loor-Uithuisje en haar dochter Janny Dik-de Loor
 

De Loor verkoopt sedert 1946 fruit, ijs en frisdranken op de haven van Marken. De huidige E.de Loor V.O.F. bestaat dus dit jaar vijfenzestig jaar. De huidige twee vennoten / eigenaren zijn Geertje de Loor-Uithuisje (81 jaar) en haar dochter Janny Dik-de Loor (61 jaar).

Het begon allemaal in 1946 met Zus & Ferry de Loor, de schoonouders van Geertje.  Zus was ook een nichtje van Sijtje Boes, welke met haar kijkhuisje vele toeristen naar binnen haalde. Vervolgens konden de toeristen bij Zus & Ferry ijs en/of wat fruit kopen. De plek waar Zus & Ferry begonnen met de kramen, wordt nog steeds gebruikt als verkooppunt.

In het begin werd het fruit en het ijs aangeleverd per boot, daar de wegverbinding met het vaste land pas in 1959 gereed kwam. In het begin was er nog géén koeling aanwezig, zodat de meeste producten elke dag moesten worden uitverkocht, voornamelijk het ijs.

Tegenwoordig wordt het fruit elke vroege morgen opgehaald van de veiling door de echtgenote van Janny, Jaap Dik. Jaap doet dit sedert 2004. Daarvoor deed de echtgenote van Geertje, Evert de Loor, dit klusje. Het ijs en de frisdranken worden via de groothandel betrokken.

 Van de huidige eigenaren staat Geertje dit jaar 50 jaar !! en Janny 48 jaar in de kramen op de haven. Zij hebben de activiteiten vanaf 1999 in een Vennootschap Onder Firma (V.O.F.) ondergebracht.

Het verkoop seizoen van de dames loopt van begin april tot en met begin september.

 

Bron: PepProductions, woensdag 17 augustus 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina