naar Marker Nieuws indexpagina
Mededeling over het aanvragen van Identiteitskaarten
 
Door de grote toeloop op de Nederlandse Identiteitskaart van de afgelopen dagen, is de levertijd een stuk langer dan u gewend bent.

Wat betekent dat voor u ?
Heeft u voor 15 september een aanvraag voor een identiteitskaart gedaan ? Dan verandert er voor u niets. U kunt de kaart gewoon na vijf werkdagen ophalen bij de gemeente.

Vraagt u op of na 15 september een identiteitskaart aan ? Dan moet u er rekening mee houden dat de kaart niet voor 11 oktober kan worden geleverd. Na deze datum is het zelfs mogelijk dat de levering nog enige weken kan duren. Tenzij:
de aanvrager ouder is dan 14 jaar en op dit moment niet in het bezit is van een geldige identiteitskaart en/of paspoort;
de aanvrager in het bezit is van een Nederlandse Identiteitskaart of paspoort dat binnen twee maanden verloopt.
Wanneer de identiteitskaart er is, dan wordt u gebeld door een medewerker van onze gemeente. U hoeft hierover zelf dus geen contact met ons op te nemen !

Waarom duurt het nu langer ?
Sinds 9 september worden – na besluit van De Hoge Raad - niet langer leges in rekening gebracht voor het verstrekken van Identiteitskaarten. Dit heeft tot gevolg, dat er nu in het hele land ongeveer vier keer zoveel aanvragen binnenkomen dan normaal.
De producent van de kaarten kan hierdoor niet meer voldoen aan de gebruikelijke levertijd van vijf werkdagen. De voorraad kaarten die nu aanwezig is, is ook niet toereikend om nog lang aan dit tempo van aanvragen te kunnen voldoen.

Deze situatie duurt ten minste tot 11 oktober en zeer waarschijnlijk langer. Tegen die tijd informeren wij u weer over de stand van zaken.
 
   

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 15 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina