naar Marker Nieuws indexpagina
Kinderspelen Brandweer Marken 2011
 

 

Het Marker brandweerkorps draaide afgelopen zaterdag weer met sirenes en blauwe zwaailichten de Marker haven op voor de Kinderspelen 2011. Dit jaarlijkse spuit evenement  voor groep drie tot en met groep acht van basisschool ‘De Rietlanden’ werd alweer voor  de veertigste keer !! georganiseerd.

Niet alleen de beide brandweerauto’s van Brandweer Waterland post Marken waren op de haven aanwezig, ook een politieauto van de regio Zaanstreek-Waterland. De meeste kinderen wilden weleens plaats nemen in een ‘echte’ politieauto,  met zwaailicht en een loeiende sirene op het dak.

De slangen waren door de brandweermannen reeds uitgerold ten behoeve van de kinderspelen.  De brandweer had op de haven een aantal huisjes opgebouwd, waarop een bepaalde manier gespoten diende te worden. Als eerste begonnen de jongste kinderen van groep drie. Ze stonden allemaal te popelen om mee te mogen doen. Groep drie en vier diende door een lage kleine opening in de huisjes een emmer met water vol te spuiten, wat de meesten ook heel goed lukten. Groep vijf en zes diende een pijp vol te spuiten, waar een watermeter de hoeveelheid aangaf.  Groep zeven en acht moesten een ‘echt’ brand blussen.  Zij dienden door een hogere kleine opening in de huisjes tevens een emmer met water te vullen. Door het gewicht van de emmer werd de gastoevoer afgesloten, waardoor het vuur gedoofd werd. De beste drie van elke groep kregen een waardebon en iedere deelnemer kon een zakje chips halen. Na groep acht was er de mogelijkheid voor iedereen even de brandslang ter hand nemen.

Na het spuiten konden alle kinderen nog even een stukje mee te varen met de ‘Frans Verkade‘, één van de reddingboten van de KNRM station Marken.

Dankzij de deelnemers, aanwezige politie, de vrijwilligers van de brandweer en de KNRM zijn ook de veertigste kinderspelen weer een groot succes geworden.

 

  Alle foto's kunt u vinden in het fotoboek 
Uitslagen 2011:
 Groep 3
 1. Tom Schipper
 2. Viggo Teerhuis
 3. Rosalie van Altena
 Groep 4
 1. Esmee Springer
 2. Bart Schipper 
 3. Bente Teerhuis 
 Groep 5
 1. Timo Zondervan  
 2. Cindy Uithuisje 
 3. Guido Schipper 
 Groep 6
 1. Mervin de Leeuw
 2. Tara van der Horst 
 3. Eva Schipper 
 Groep 7
  1. Steven Boes 
 2. Kelvin Molenaar
 3. Balder van de Vijfeiken
 Groep 8 
 1. Jerre van der Star
 2. Lula Mierghani Ali El-mahi 
 3. Maud Zondervan 

Bron: PepProductions, zondag 18 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina