naar Marker Nieuws indexpagina

Teruggave leges Identiteitskaart

 

Gemeenten mogen niet langer leges heffen voor het verstrekken van de Nederlandse Identiteitskaart. Die uitspraak heeft de Hoge Raad op 9 september gedaan. Dit betekent dat er vanaf die datum géén kosten (was € 43,85) meer verbonden zijn aan het aanvragen van een ID-kaart. U las daarover al eerder op de website en de gemeentepagina. Gelet op deze uitspraak is met betrekking tot het mogelijk terugbetalen van leges het volgende besloten.
 
Wat zijn de spelregels in de gemeente Waterland?
1) Heeft u op 9 september of daarna een identiteitskaart aangevraagd? Dan betaalt u geen leges meer. Dit geldt echter niet in het geval van vermissing van een Identiteitskaart of voor een spoedaanvraag. De kosten die u daarvoor moet maken, zijn terug te vinden op de website.
 
2) Heeft u vóór 9 september 2011, een Identiteitskaart aangevraagd en u wilt de leges terugvragen? Dient u dan binnen 6 weken na betaling van de leges een bezwaarschrift in. U kunt daarvoor onderstaand formulier gebruiken.
 
3) Is de termijn van 6 weken verstreken? Dan is uw bezwaarschrift te laat en heeft u geen recht meer op teruggave van de leges.
 
Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente Waterland via het algemene telefoonnummer (0299) 658 585.
 
  Formulier bezwaar leges 
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 21 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina