naar Marker Nieuws indexpagina
‘Als EHBO’er heb ik 250 wedstrijden in de benen’

 

Inspiratie opdoen tussen zonovergoten Amsterdam en Marken
 
Ik ben met dit mooie naar Marken gefietst. Vandaag (zondag 25 september, Red.) kon dat toevallig. Eindelijk weer eens de hele dag buiten. Heerlijk. Zeeën van tijd om kruiwagens vol inspiratie te vullen.

Op het pontje naar de Buiksloterweg begon het al. Voor Noordbewoners een routineuze oversteek, voor mij een kleine vakantie. De twee rode Canta’s die meevoeren gaven het CS al de sfeer van de eindbestemming.
 
De rand van de stad vervolgens bereiken was bijna betoverend. Vergeef me als ik wat overdrijf, het was gewoon een prachtige dag. Als een duveltje uit een doosje werd ik tussen de flats via een smalle eindeloze landweg zo tussen de weilanden geschoten. De keus op de rood omrande ANWB-bordjes was snel gemaakt. Landsmeer? Durgerdam? Monnickendam?
 
Het werd als vanzelfsprekend Marken. Over die dijk die de wal met het voormalige eiland verbindt. Het IJsselmeer en de Gouwzee hadden het er goed naar de zin. Zon-twinkeltjes en speelse golven fluisterden dat de terugweg, met die windrichting, iets zwaarder zou zijn. Een zorg voor later. Op naar een lunchtent aan het karakteristieke haventje.
 
De vele toeristen, die er in busladingen waren, vielen weg tegen die ene man aan de bar. Ik zat dan wel buiten, maar door zijn stemgeluid kon ik hem prima volgen. Op dit tijdstip had hij het al over allerlei complottheorieën die ik vooral van vrijdag- of zaterdagnacht ken. Ook ging het over zijn vroegere leven. Eén zinnetje is blijven hangen. ‘Als ehbo’er heb ik toch zo’n 250 wedstrijden in de benen.’ Een bijzondere woordkeus.
 
Op de terugweg had een grapjas een ANWB-bord de oude Zuiderzee in laten wijzen (foto). Alsof Atlantis in de buurt van de Gouwzee ligt. Een schitterend beeld op deze sprookjesachtige dag.
 
Terug in de stad voelde zelfs de drukte van het eind van de eerste werkweekdag zeer behagelijk. Aangekomen bij mijn Vondelparkafrit gebruikte ik subtiel mijn fietsbel om twee voetgangers ruim te passeren. ‘Aso’s zijn er al genoeg hoor’, kreeg ik naar mijn hoofd geslingerd. Altijd fijn om weer thuis te zijn.
 
Door Nicky Samsom op 26 september 2011 om 22:04
 
Link naar het artikel 
 

Bron: Amsterdam Blog.nl, maandag 26 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina