naar Marker Nieuws indexpagina

De Man uit Den Haag bezoekt Toneelgroep ’t Voetlicht

 Cast van het 't Voetlicht 'De man uit den Haag'. (Foto: Ria Houweling - Bouwman)

 

Wie denkt dat kluchten oubollig zijn slaat de plank volledig mis. Toneelvereniging ’t Voetlicht bewijst dat er achter dichtslaande deuren van alles huist. Marc Linssen ( GTST, Westenwind) heeft in het kader van “Het kluchtenproject” met 4 Theatergroepen (Marken, De Rijp, Nieuwe Niedorp & Schagen) om de tafel gezeten. Aan de hand hiervan heeft hij een klucht op maat geschreven, waarin hij de dagelijkse omgeving, personen en gebeurtenissen heeft verwerkt.
 
De internationale kunstwereld heeft geschokt kennis genomen van de vergaande plannen om te bezuinigen op de Nederlandse kunst en cultuur, zoals aangekondigd door de staatssecretaris. Maar als de man uit Den Haag nou ook al geld en goederen bij ’t Voetlicht komt weghalen wordt het toch al te dol. Deze amateurvereniging heeft nog nooit een cent subsidie uit Den Haag gekregen! Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen er 2 voorstellingen per seizoen worden gespeeld.
 
Toch is het zover. ’t Voetlicht krijgt bezoek van een man uit Den Haag die in het kader van de bezuinigingen komt kijken of er nog iets te halen valt. De vereniging is in alle staten. Na het verlies van hun kostuums door een grote brand worden zij nu bedreigd door verdere uitkleding. Maar er is één lichtpuntje, er wordt deze maand ook een prijs van 10.000 euro uitgeloofd om de concurrentie in het amateurtoneel te bevorderen. ‘t Voetlicht doet er alles aan om het de man uit Den Haag naar de zin te maken en zo de prijs in de wacht te slepen. Een avond ongecompliceerde lol? Geen tuttig vertier. Wel een ouderwetse schaterlach?
 
Kom dan vrijdag 7 & zaterdag 8 oktober langs en u weet van de hoed en de rand en…Aanvang: 20.00 uur, in dorpshuis Het Trefpunt op Marken.
 
Voorverkoop maandag 3 oktober van 19.00 - 20.00 uur
 

Bron: Toneelvereniging 't Voetlicht, vrijdag 30 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina