naar Marker Nieuws indexpagina

Redders Wijdenes op bezoek bij KNRM Marken

Na de dramatisch afgelopen Man Overboord-situatie van 16 september (zie hier) hadden we met KNRM Marken afgesproken om een en ander nog een keer door te praten. Vanavond was het oefenavond in Marken dus we zijn met de Mantelmeeuw richting Marken gegaan. De koffie stond al op ons te wachten in hun oergezellige botenhuis toen we aankwamen.

Uiteraard hebben we een aantal dingen doorgesproken over het voorval van 16 september. Dank zij de collega's van Marken hebben we een aantal dingen bijgeleerd. Maar niet alleen door erover te praten, ook door het te doen. Tot onze verrassing had station Marken een Man Overboord-oefening op het programma staan voor vanavond. En daar mochten wij ook aan meedoen met onze Mantelmeeuw. Grote klasse, hoor. Je kan erover praten en je kan er van alles over nalezen, maar uiteindelijk is de praktijk toch de beste leerschool. Hulde.

Wat ons betreft zijn gezamenlijke oefeningen met buurstations altijd nuttig en leuk. Onze handicap: we hebben geen botenhuis of bemanningverblijf. Stations bij ons uitnodigen is daardoor bijna onmogelijk. Het is niet zo prettig als we in het pikkedonker en in de regen met elkaar bij ons op de steiger gaan staan praten. Maar ooit zullen we een botenhuis hebben en dan zijn al onze buren altijd van harte welkom. Nu ook wel, hoor. Maar faciliteiten om echt een goede gastheer te zijn, hebben we nu helaas nog niet.

Bron: Reddingsstation Wijdenes, vrijdag 30 september 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina