naar Marker Nieuws indexpagina
Provincie presenteert Waterlands project tijdens Innovatie-estafette
 
De provincie brengt het gebiedsontwikkelingsproject ‘Pilot Waterland’ voor het voetlicht tijdens de landelijke Innovatie-estafette op 4 oktober 2011.
 
De provincie ziet in Waterland goede kansen voor kwalitatieve kleinschalige woningbouw. Waterland ligt in de Rijksbufferzone Amsterdam-Purmerend. Normaliter is in een rijksbufferzone bouwen buiten bestaand bebouwd gebied niet toegestaan. Binnen de Pilot Waterland is wel ruimte voor 875 nieuwe woningen: 740 bij Volendam, 35 op Marken en 100 woningen elders in het gebied.
 
Ruimtelijke kwaliteit
Voorwaarde voor de bouwplannen is dat ze passen bij het unieke karakter van Waterland en de ruimtelijke kwaliteit in het gebied verbeteren. Omdat de woningen ook financieel bijdragen aan de recreatieve en groenvoorzieningen in het gebied, worden zo twee vliegen in één klap geslagen.

“De provincie wil aan de status van de rijksbufferzones niets veranderen. We hebben nu één uitzondering gemaakt voor Waterland en het gaat echt om een pilot. Tijdens de evaluatie gaan we bepalen of die meerwaarde voor het gebied heeft gehad”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Talsma.
 
Innovatie-estafette
De Innovatie-estafette is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, met als doel de samenwerking van bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen rond innovatie te stimuleren. Dit jaar is de estafette op 4 oktober in de Van Nelle Ontwerp Fabriek in Rotterdam. De organisator, de Club van Maarssen, verwacht meer dan 1600 mensen. Meer informatie staat op de website van de Club van Maarssen.
 

Bron: Provincie Noord-Holland, maandag 3 oktober 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina