naar Marker Nieuws indexpagina
De Merino's zegeviert over Marken

 

De Merino's boekte zaterdagmiddag in de eerste klasse A eindelijk weer eens een overwinning. In Marken zegevierden de Veenendalers netjes met 1-3, na nog een 1-0 achterstand bij rust.

,,Maar het had halverwege de wedstrijd ook 4-4 kunnen staan", vertelde De Merino's-trainer Richard van den Bosch. Zijn formatie incasseerde in de tiende minuut de tegentreffer van SV Marken via Leon Spoorenberg, maar was daar nauwelijks van onder de indruk. ,,Het was een open duel met veel kansen op een trouwens erg slecht bespeelbaar veld."

De Veenendalers gingen rustig op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel pas in de 55e minuut. Een schot van verdediger Jeffrey Terschegget werd door Patrick Donkervoort aangeraakt en zo tot doelpunt gepromoveerd. Een kwartier later schoot Sebastiaan Klein de gasten naar een 1-2 voorsprong en vlak daarna werd het ook nog 1-3 via opnieuw Donkervoort.

,,Wij zijn gelukkig effectiever met de mogelijkheden omgesprongen dan Marken", jubelde Van den Bosch. ,,Zij waren tamelijk slordig in de afronding. Voor ons zijn dit drie heel belangrijke punten."

Doelpuntenmakers: Patrick Donkervoort 1-1, Sebastiaan Klein 1-2, Patrick Donkervoort 1-3.
 

Bron: VeenendaalseKrant.nl, zaterdag 8 oktober 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina