naar Marker Nieuws indexpagina

Dag van de mantelzorg 2011

Bent u of kent u een mantelzorger ?

 

Om  alle mantelzorgers in de regio de aandacht en waardering te geven die zij verdienen  wordt op donderdag 10 november 2011 in Monnickendam de dag van de mantelzorg georganiseerd. Dit gebeurt door WonenPlus, een organisatie die mantelzorgers met raad en daad ter zijde staat.
 
Een mantelzorger is iemand die in zijn/haar omgeving zorgt voor een partner, ouder of kind en dit tenminste 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden doet. Bijvoorbeeld een man die zorgt voor zijn echtgenote met een spierziekte, een vrouw die zorgt voor haar dementerende moeder of ouders die zorgen voor een zoon met het syndroom van Down. Voor de meeste mensen voelt dit als vanzelfsprekend. Je krijgt er immers veel voor terug. Zo kan degene die zorg nodig heeft bijvoorbeeld (langer) thuis blijven wonen. Het versterkt bovendien vaak de onderlinge band. Het vergt echter ook een persoonlijke opoffering vanwege het tijdsbeslag.
 
Tijdens de dag van de mantelzorg worden de mantelzorgers in verpleeg- en verzorgingshuis Swaensborch in Monnickendam een dagje verwend, kunnen zij een speciale infomarkt bezoeken en is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar ervaringen uit te wisselen. Daarnaast worden er nog een aantal interessante presentaties gegeven.
 
Bent u zelf een mantelzorger of kent u een mantelzorger die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, dan kunt u contact opnemen met WonenPlus ( (0299) 650480 of via de mail info@wonenpluswaterland.nl
 U kunt hier ook terecht voor meer informatie over het programma van deze dag die georganiseerd wordt in.

Bron: Denise Kunst, zaterdag 15 oktober 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina