naar Marker Nieuws indexpagina
Vier tegen vier toernooi
         
 

Zaterdag 22 oktober is voor de Marker voetbaljeugd het 4 tegen 4 voetbal toernooi gehouden. Alle ingrediŽnten waren aanwezig om er een mooie ochtend van de maken. Er stonden bijna 50 kinderen te trappelen van ongeduld, het was prachtig zonnig weer en genoeg goedgemutste begeleiding. Want tenslotte drijft ook dit op vrijwilligers die zich voor de kinderen willen inspannen.  
 
De spelertjes werden in 2 leeftijdscategorieŽn ingedeeld: de 6- 8 jarigen en 9-12 jarigen bij elkaar.  De teams waren van te voren door de trainers op sterkte ingedeeld zodat er een spannende competitie zou ontstaan.  Elk team speelde minimaal 4 wedstrijden van 12 minuten, wat toch neerkomt op ongeveer het spelen van een volledige wedstrijd.  Bij 4 tegen 4 gelden de straatvoetbalregels en speel je zonder scheidsrechter. En dat gaat eigenlijk altijd goed, zoals veelal op het schoolplein of straat ook goed gaat.  
 
In alle wedstrijden werd gestreden om de overwinning maar ook om het maken van veel doelpunten. Want met een doelpunt kon je ook punten scoren. Een overwinning van 3-0 levert dan 6 punten op. In de D/E poule ging uiteindelijk Lyon met de overwinning aan de haal. Dit team bestond uit Patrick Ubbels, Daniel Kes, Raphael Caniels en Niels kaars.  Het kampioensteam bij de F-jes werd gevormd door Luke de Waart, Jesse de Wit, Sven Veer, Sem Visser en Mika van der Horst.
 
De winnaars ontvingen uit naam van het bedrijfje van Janneke Zetzema, VAN-JAN genaamd, een prachtige wedstrijdbal en het bedrijf van Guido Scheenhart sponsorde voor alle deelnemers nog wat drinken en chips. Ook het vermelden waard is het ING sponsorpakket. Erik Teerhuis werkt bij de ING en hij gaf namens de ING aan de jeugd een tas met daarin allerlei voetbalspullen zoals pionnen, hesjes, ballen, etc. Dat soort initiatieven zijn voor een club goud waard!  
 
We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde ochtend met leuk voetbal, veel strijd en vooral plezier. En daar doen wij het als begeleiders ook voor. Niets is leuker dan de verbeten blikken tijdens het voetballen en de blijdschap bij het maken van een doelpunt. Volgend jaar zullen we ons zeker weer inzetten om dit mogelijk te maken.

Bron: Guido Scheenhart, vrijdag 28 oktober 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina