naar Marker Nieuws indexpagina

Rabobank leden bezoeken KNRM Marken

 

 

Rabobank Waterland en Omstreken heeft aan de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) station Marken afgelopen jaar een donatie geschonken voor de bouw van een nieuwe steiger. Afgelopen zaterdag deed het station wat terug voor een aantal leden van de Rabobank.
 
Via het ledenblad van de bank kon een ieder zich opgeven voor deze middag. Vierentwintig personen, waaronder twee Markers, hadden zich aangemeld om deze middag te kunnen bijwonen.
 
Een ieder werd door de secretaris van station Marken, Marten van Altena, welkom geheten en direct van koffie of thee voorzien. Van Altena begon met een presentatie over hoe en wat van de KNRM.
 
Van Altena vertelde dat station Marken bestaat uit een plaatselijke commissie, schippers, opstappers en een walploeg. Het station vaart met twee boten, de ‘Frans Verkade’ en de ‘Hendrik Jacob’. Vervolgens vertelde hij over de oprichting van de moeder organisatie en de oprichting van station Marken in 1987, de aansluiting bij de KNRM organisatie begin 1990 en de samenwerking van het station met diverse andere hulp organisaties tot reddingen op het ijs.
 
Het motto van de KNRM is : Snel, professioneel en kosteloos. De organisatie krijgt géén subsidie van het rijk en drijft dus op donaties en schenkingen van particulieren en bedrijven.
De acties omvatten onder andere motorstoring, aanvaringen, stuurloos en ongevallen. Hiervoor wordt twee keer per maand geoefend. Tussen de melding via een pager en het daadwerkelijk uitvaren zit veelal ± tien minuten.
 
De KNRM heeft veel concurrentie van bergingsbedrijven. Deze bergers mogen bedragen rekenen van € 1.800,=. De KNRM doet het ‘gratis’.
 
De middag werd vervolgd met het meevaren op één van de twee boten van station Marken, wat de meeste het leukste van de middag vonden. Na terugkomst werd een ieder getrakteerd op een hapje en een drankje.
 
De leden van de Rabobank en KNRM station Marken kunnen terug kijken op een geslaagde middag.

 

 

de donatie van de Rabobank was voor bovenstaande steiger
Marten geeft uitleg middels een PowerPoint presentatie Er wordt aandachtig geluisterd
Reddingvest ophalen  
Overstappen van boot, o.a. in de haven van Volendam  
  'Man over boord'
Man overboord actie wordt gedemonstreerd Man overboord actie wordt gedemonstreerd
Reddingsvesten inleveren Ter afsluiting een hapje en een drankje
 

Bron: PepProductions, zaterdag 29 oktober 2011

 
 naar Marker Nieuws indexpagina