Met ingang van zondag 11 december 2011 verzorgt EBS het busvervoer in Waterland in opdracht van Stadsregio Amsterdam. Momenteel zijn wij hard aan het werk om ervoor te zorgen dat we op 11 december voor u klaarstaan.

Op dit moment is het openbaar vervoer in Purmerend van hoog niveau. De bussen rijden vaak en de kwaliteit van de dienstverlening is doorgaans goed. EBS heeft als doel dit hoge niveau vast te houden en op onderdelen nog extra’s toe te voegen. Gemak en betrouwbaarheid staan hierbij centraal.

Voor het vervoer zet EBS een nieuwe vloot van duurzame bussen in. Alle bussen zijn uitgerust met motoren die aan de meest recente milieunormen voldoen. Ze bieden veel comfort. Zo is er veel beenruimte, een goed systeem voor klimaatbeheersing en kan elke passagier een leeslampje bedienen. Vanaf 1 januari 2012 is er bovendien toegang tot gratis internet (Wifi) in alle bussen.

EBS is een nog jong Nederlands openbaar vervoerbedrijf. Vanaf zondag 11 december 2011 verzorgt EBS het openbaar vervoer in de regio Waterland. Waterland is het gebied tussen Amsterdam en Hoorn met als centrale kernen Purmerend en Edam-Volendam. Deze concessie valt onder de verantwoordelijkheid van Stadsregio Amsterdam. Na een openbare aanbesteding heeft Stadsregio Amsterdam de concessie Waterland gegund aan EBS.

Ondanks dat EBS als bedrijf nog niet lang bestaat kan ze wel bogen op veel ervaring. Om te beginnen zijn de chauffeurs van EBS dezelfde als die in de voorgaande jaren in de regio werkten voor Arriva. Ook ander regiopersoneel van EBS heeft die ervaring. Daarnaast zijn mensen aangetrokken met een verleden in verschillende OV- en andere organisaties.