naar Marker Nieuws indexpagina

Wereldwinkel op Marken

 
In het weekend van 19,  20 & 21 november 2011 staat stichting Ronoylion weer met de  Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn  3 openingstijden:
zaterdagmiddag 19 november ; 14.00 tot 17.00  uur
zondag 20 november na de  kerkdienst
maandagavond 21 november : 19.00 tot 20.00 uur
 
Naast allerlei  kleine kadootjes  is er een kersttafel  met diverse kerstartikelen aanwezig waaronder kerstgroepjes, kinderboeken met het kerstverhaal,  kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst.
We houden geen kerstkaartenaktie langs de deur meer,  maar op de stand zijn wel volop de mooie handgemaakte kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
Met het oog op Sinterklaas hebben we  weer  een collectie speelgoed ,  waaronder allerlei reken- en telspelletjes, houten speelgoed,  schrijfmateriaal,  Barbie- en poppenhuis meubeltjes,  kindersieraden,  kinderboekjes enz. enz..
En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten  zoals thee,  koffie,  honing,  snoepwaren  e.d ook weer deel uit van de stand.   Ook cadeaupakketjes met deze food zijn verkrijgbaar of kunt u samenstellen met produkten die u zelf uitkiest.
 
Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit de Derde Wereld die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt,   in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes.   Door de afzet via de Wereldwinkel  kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen.  Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociaal stelsel opgezet.
Winst en giften van onze stichting worden gebruikt voor kleinschalige projekten, zoals:
-  onderwijsmateriaal en bouw van schooltjes,
-  landbouwmateriaal voor boeren zoals ploegen, eggen, waterbuffels en
    korenmolentjes
-  hulp aan kleine vissers in de vorm van netten,
-  inrichting met medisch materiaal van een dorpskliniek.
Afgelopen zomer bezochten wij diverse projekten die het afgelopen jaar werden gesteund in de Filippijnen.  We zagen met eigen ogen hoe er gewerkt wordt met de opbrengst van onze Wereldwinkel en de giften die Ronoylion krijgt.
Hieronder treft u enkele foto’s van die reis naar de Filippijnen.
Door de aankoop van de artikelen steunt u dus  čn  het werk van
de stichting  čn  de mensen die met de vervaardiging van de producten in hun levensonderhoud voorzien.
 
Informatie?   ( (0299)-601582
 
'Ronoylion' steunde een aantal boerengroepen met de aankoop van onder andere waterbuffels, handtractoren, ploegen voor natte rijstvelden en pompen voor een irrigatiesysteem.
Ook werden in een aantal dorpen abacastrippers geplaatst:  machines die de vezels uit de schubben van abacabomen trekken en waarvan dan touw, manden en binnenbekleding van fietsbanden wordt gemaakt.

Bron: Eef Visser, zondag 13 november 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina