naar Marker Nieuws indexpagina
Ingezonden bericht aan de Gemeente Waterland
  EINDELIJK!!!

Na ACHT weken in de rotzooi te hebben gezeten wegens werkzaamheden is de straat weer opengesteld voor verkeer.

Gedurende deze periode zijn omwoners, schoolgaande kinderen en hun begeleiders blootgesteld aan diverse veiligheidsrisico's, waar menig medewerker van de arbeidsinspectie stijl van achterover zou slaan en ruim 20 parkeerplaatsen in het drukste parkeergebied van Marken zijn bijna twee maanden afgesloten geweest. Bovendien zijn er constant pompen in werking geweest, welke ook de nodige (water)overlast hebben veroorzaakt.

Regelmatig werden her en der in de buurt putdeksels midden in de weg verwijderd en werd de put leeggepompt door een gierwagen, zonder ook maar enige vorm van verkeersafzettingen te gebruiken, LEVENSGEVAARLIJK!!!

Ook is er in deze gehele periode een bronbemaling toegepast bij onze woning. Deze heeft ongetwijfeld ook grondwater onder mijn huis onttrokken en ik moet maar afwachten wat dat voor consequenties heeft voor de fundering van mijn huis en die van mijn buren.

Het ergste is eigenlijk nog dat de straat weken opengebroken heeft gelegen,zonder dat er noemenswaardige werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op de plaats waar de nieuwe put moest komen lag "plotseling" een bestaande waterleiding (?!?) en die moest eerst door de PWN worden omgelegd. Een knap staaltje voorbereiding!!!

Ik heb diverse malen op het punt gestaan om de arbeidsinspectie in te schakelen, maar het toch niet gedaan om het werk niet nog meer te frustreren, want het duurde toch al zo lang.

Mocht het in de toekomst toch weer voorkomen dat tijdens uw werkzaamheden de veiligheid in het geding is en mijn gezin hierdoor gevaar loopt, zal ik niet twijfelen dit alsnog te doen.

De werkzaamheden zijn op 1 november 2011 gestart en zouden naar verwachting 2 weken in beslag nemen, aldus een schrijven van de gemeente Waterland op 28 oktober 2011.

Tevens stond hier het volgende in vermeld: "Het is mogelijk dat u enige hinder ondervindt van de werkzaamheden. Wij doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.".

Volgens mij en omwonenden zijn er precies 0 (nul) maatregelen getroffen om de hinder tot het minimum te beperken! SCHANDE!!!

Deze brief heeft trouwens niet alle omwonenden bereikt, want de bewoners van de Kerkbuurt die ook gebruik maken van betreffende parkeerplaatsen hebben deze brief nooit ontvangen.

Ik heb een aantal mensen maandagavond 31 oktober 2011 moeten waarschuwen om hun auto weg te halen, zij wisten nergens van.

Maar goed, de werkzaamheden zijn gereed en het resultaat mag er zijn!

Twee parkeerplaatsen minder en het straatwerk van twee dagen oud is nu al zwaar beschadigd (rijsporen), waarschijnlijk veroorzaakt door zwaar verkeer van de uitvoerende (onder)aannemer zelf.

Er zijn obstakels geplaatst rondom de geplaatste put. Dit is een extra risico, omdat in deze doodlopende straat vaak achteruit gereden moet worden om weg te komen.

Het is overigens ook niet vreemd dat het straatwerk alweer gaat verzakken, want nadat het nieuwe rioolgemaal in de nieuwe put is geplaatst, is het ruim 2 meter diepe gat rondom de put aangevuld zonder enige vorm van verdichting (e.e.a. mag je toch verwachten als een gecertificeerde aannemer volgens vigerende regelgeving werkzaamheden uitvoert).

Op het moment van schrijven van deze email is een werknemer van de stratenmaker met een trilplaat bezig om de veroorzaakte schade aan de nieuwe bestrating enigszins te corrigeren.

Ik zei nog tegen hem dat het toch zonde is dat zijn werk nu alweer door een ander is verprutst en hij was ook niet bepaald blij met deze situatie.

In juli 2008 moest ik ook al een klacht sturen naar aanleiding van werkzaamheden bij ons in de straat .

Jammer dat ik moet constateren dat er niet bepaald serieus wordt omgegaan met klachten van belasting betalende burgers.

De werkzaamheden in de minneweg verdienen ook niet bepaald de schoonheidsprijs als het gaat om klantgerichtheid. Als er iets meer aandacht was besteed aan de werkvolgorde zou dat de overlast behoorlijk hebben kunnen reduceren.

Misschien dat u naar aanleiding van deze mail wel professionele maatregelen neemt om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Daarmee zou u mij, mijn gezin en mijn dorpsgenoten een groot plezier kunnen doen.

Als u op korte termijn nog het straatwerk voor de installatie kast naast buurterstraat 17 zou kunnen afmaken zou dat voor ons een hele geruststelling zijn.

De losliggende materialen die daar liggen zouden door vandalen voor diverse zaken misbruikt kunnen worden.

Vriendelijke groeten,

Namens mijn buren, hun kinderen, mijn jonge kinderen en de rest van de mensen op Marken,

P.C. (Vlook) Schipper

 zie nieuwsbericht van vrijdag 28 oktober 2011

 
De situatie zoals die acht weken was in de Buurterstraat De huidige situatie waarbij er (ondanks het nijpende parkeerprobleem in de oude kern), ook nog eens twee parkeerplaatsen verdwenen zijn

Bron: P. C. (Vlook) Schipper, maandag 2 januari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina