naar Marker Nieuws indexpagina

Het ijs op Marken? Al één centimeter dik!

  Link naar de video,op RTV Noord-Holland  
Het zou deze week zomaar eens kunnen gaan gebeuren: schaatsen op natuurijs. De vorstverwachtingen zijn in ieder geval gunstig.
De schaatsliefhebbers hebben hun schaatsen inmiddels al uit het vet gehaald, en ook de ijsmeesters zijn voorbereid. Maar geduld is een schone zaak, en dat is voorlopig nog wel even nodig ook. Verslaggever Jurgen van den Bos ging naar Marken om bij de ijsclub daar te kijken hoe dik het ijs er al is:
Goed. Eén centimeter ijs hebben we dus nu. IJsmeester Piet Zeeman zal de komende dagen (misschien zelfs wel weken) voor ons in de gaten houden of het ijs een aanvaardbare dikte bereikt en we de ijzers onder kunnen binden. Maar niet alleen het ijs in Marken wordt gevolgd, zodra er op een natuurijsbaan in onze provincie geschaatst kan worden, dan vermelden wij dat op deze site. Op de Loosdrechtse Plassen geldt bijvoorbeeld al per direct een vaarverbod. Met deze maatregel wil beheerder Waternet de nu nog dunne ijsvloer beschermen. Houd ons dus in de gaten voor alle updates!
 

Bron: RTV-NH, maandag 30 januari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina