naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland dringt aan op duidelijkheid
Officiële reactie Stadsregio Amsterdam blijft uit ondanks klachten
 
De inwoners van Monnickendam hebben van de Stadsregio Amsterdam nog steeds geen duidelijkheid gekregen over de mogelijkheid om het tweerichtingsverkeer voor bussen terug te draaien. De laatste weken heeft het college contact gehad met de Stadsregio Amsterdam, de organisatie die de aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio organiseert. Dit heeft echter niet geleid tot een duidelijk standpunt van het dagelijks bestuur. De gemeente Waterland is erg teleurgesteld over de gang van zaken.

Vele honderden inwoners lieten via de Stadsraad Monnickendam weten dat zij niet gelukkig zijn met de nieuwe busregeling. Verkeersveiligheid en de aanleg van nieuwe bushaltes nabij woningen zijn de belang­rijkste redenen voor de onvrede. De vele klachten zijn voor de gemeente aanleiding geweest om nogmaals aan te dringen op het herstel van de oude situatie. De Stadsregio Amsterdam bleek nog niet bereid om de Monnickendammers tegemoet te komen en vraagt nog twee weken tijd om een beslissing te nemen.

Wanneer de oude busroute wordt hersteld zal de gemeente niet overgaan tot de aanleg van vijf nieuwe bushaltes. Om die reden is ook een inloopavond over dit onderwerp uitgesteld.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 1 februari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina