naar Marker Nieuws indexpagina

KNRM & Brandweer Marken oefenen ijsredding

 Link naar de uitzending op NOS Radio 1
Het stukje over Marken begint na 03.23 minuten en duurt tot 06.08. 
 
 
 
 
Het KNRM reddingstation Marken kan worden ingezet voor ijsreddingen. Met brandweer Marken werden de procedures geoefend. Onder belangstelling van buurstations en pers.
 
Het KNRM reddingstation Marken wordt sinds drie jaar ingezet voor ijsreddingen op de Gouwzee en het Markermeer. De samenwerking met de Brandweer Marken is bedoeld om bij ongelukken op het ijs, of voor drenkelingen in een wak hulp te kunnen bieden. Met de brandweer regio Zaanstreek-Waterland is een speciale procedure afgesproken, waarin de KNRM vrijwilligers van de reddingboot op Marken worden ingezet.
 
De overlevingspakken van de bemanning en het speciale ijsreddingmateriaal ligt klaar in de brandweerkazerne. Brandweer en KNRM rukken met twee voertuigen uit. De KNRM vrijwilligers gaan bij reddingen het ijs op. Bij grote afstanden volgen brandweer of ambulancemedewerkers op veilige afstand.
 
De procedure treedt in werking zodra Gouwzee en Markermeer dichtvriezen en varen niet meer mogelijk is.
Na Marken volgen ook andere reddingstations langs het Markermeer en het IJsselmeer deze procedures. Tijdens de oefening namen vrijwilligers uit Wijdenes en Urk deel aan de ijsredding.
 
 
 
 

Bron: KNRM, zaterdag 4 februari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina