naar Marker Nieuws indexpagina

Nieuw voertuig voor Brandweer Marken 

Dirk Boes ontvangt de sleutels van de '11-6083' van Martijn Groot
 
 
Brandweer voertuigen dienen na een aantal jaren vervangen te worden. Afgelopen zaterdag werden de sleutels van een nieuwe brandweerauto door een staf medewerker van brandweer Waterland, Martijn Groot, overhandigd aan de postcommandant van Brandweer Marken, Dirk Boes.
 
Onder grote publieke belangstelling van onder andere familie leden van de brandweer mensen, werd het nieuwe voertuig overgedragen. Het nieuwe voertuig is een personeel/materieelauto (PM-auto) met als regio nummer 11-6083. Het voertuig is een Mercedes-Benz Sprinter 313CDI en biedt plaats aan zes personen. Iedereen kon het nieuwe voertuig uitgebreid bekijken onder genot van een hapje en een drankje.
 
Boes memoreerde in z’n toespraak dat vervanging van een ‘oude’ brandweerauto, de ‘676’, in een tijd van crisis uniek mag worden genoemd. Met de vorige auto heeft Brandweer Marken achttien jaar rond gereden en was er reden voor vervanging. Het nieuwe voertuig kan in de winter ook uitstekend dienst doen voor ijsreddingen. Er is bewust gekozen voor een ‘licht’ voertuig, benodigd rijbewijs B, zodat iedereen ermee kan en mag rijden.
 
De auto is operationeel gemaakt bij Dutch Rescue Vehicles uit Hoogeveen, een gespecialiseerd bedrijf voor hulpverleningsvoertuigen.
 
 
De 'senioren' voelen zich thuis in het nieuwe voertuig  
Het nieuwe voertuig bekijken Mathijs Boes en Dirk Visser zorgde voor een heerlijke versnapering
  Dirk Visser showt de vis, welke nog gebakken moet worden
Even poseren voor de '11-6083' Even poseren voor de '11-6083'

Bron: PepProductions, zondag 19 februari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina