naar Marker Nieuws indexpagina
Groot onderhoud aan Prins Bernhardbrug in Monnickendam

Wat: groot onderhoud
Waar: Prins Bernhardbrug in Monnickendam
Wanneer: vrijdag 2 t/m maandag 5 maart & vrijdag 9 t/m zondag 12 maart 2012

 

Werkzaamheden
De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de Prins Bernhardbrug in Monnickendam. De brug is gedurende twee weekenden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Periode afsluiting Prins Bernhardbrug
De Prins Bernhardbrug is afgesloten voor doorgaand verkeer in de weekenden:

vrijdag 2 maart 22.00 uur tot en met maandag 5 maart 05.00 uur
vrijdag 9 maart 22.00 uur tot en met maandag 12 maart 05.00 uur 

!! Wanneer door weersomstandigheden het onderhoud in een van de genoemde weekenden niet doorgaat, worden de werkzaamheden verplaatst naar het weekend van vrijdag 16 t/m maandag 19 maart 2012.     

Doorgaand verkeer
Doorgaand verkeerd kan tijdens de betreffende weekenden geen gebruik maken van de Prins Bernhardbrug. Voor personenauto’s is in Monnickendam een omleidingroute ingesteld. Vracht- en busverkeer is niet mogelijk.

Omleidingroute personenauto’s in Monnickendam
De omleidingroute in Monnickendam (naar Marken) wordt aangegeven met gele borden en gaat via  Zarken, Kerkstraat, Noordeinde, Haringburgwal, Havenstraat, Zuideinde.

Wat betekent de afsluiting voor bus- en vrachtverkeer?
Door afsluiting van de Prins Bernhardbrug is het voor bus- en vrachtverkeer niet mogelijk in de genoemde periode Monnickendam te bereiken. Dit heeft gevolgen voor bus- en vrachtverkeer naar Monnickendam en Marken. Gedurende de afsluiting is het niet mogelijk via Monnickendam naar Marken te rijden.

Openbaar vervoer
EBS, voorheen Arriva, rijdt in de betreffende periode met pendelbussen door Monnickendam naar Marken. Buslijnen vanuit de richting Amsterdam en Edam stoppen voor de afslag naar Monnickendam. Reizigers kunnen via een tijdelijke brug aan de overkant van het water gebruik maken van een pendelbus, die de route van buslijn 311 rijdt. Voor meer informatie over o.a. vertrektijden gaat u naar www.ebs-ov.nl

Fietsers en voetgangers
Tijdens de afsluiting van de Prins Bernhardbrug kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke brug.

Contact
Voor opmerkingen en vragen belt u met het gratis telefoonnummer van het provinciaal servicepunt Wegen en Vaarwegen (  0800-0200.600.

 

Bron: Provincie Noord-Holland, woensdag 22 februari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina