naar Marker Nieuws indexpagina

De Merino's onbedreigd naar ruime zege

De Merino's heeft de eerste overwinning in 2012 binnen. De Veenendaalse equipe was door een reeks nederlagen ver teruggezakt op de ranglijst van de eerste klasse A en winst op degradatierivaal Marken was een noodzaak geworden. Welnu, de ploeg van trainer Richard van den Bosch had zaterdag een relatief rustige middag en de 3-0 zege was feitelijk nog aan de magere kant.

Al vanaf de eerste minuut waren de doelstellingen van De Merino's duidelijk op het veld waarneembaar. ,,Druk zetten op Marken, hun opbouw verstoren. En daar zijn we eigenlijk de gehele wedstrijd wel in geslaagd", sprak middenvelder Sebastiaan Klein namens de thuisclub. Met één doelpunt en twee assists op zijn conto was het eenzijdige duel voor de lange Klein sowieso al een doorslaand succes.

Een vergelijkbaar plezierige middag beleefde aanvaller Peter Röttger. Reeds in de negende minuut opende hij de score na een pass van Klein. De aangever was hier dolblij mee: ,,Fijn voor ons dat doelpunt, maar met name voor Peter zelf. Hij komt net terug na zes weken blessureleed met afgescheurde enkelbanden. Wat een rentree!" De treffer kwam voort uit een van de vele mooie aanvallen die De Merino's op de mat legde. Opmerkelijk was wel dat Marken, dat vooraf slechts één punt achterstand had op de thuisploeg, bitter weinig weerstand bood.

De enige bezoeker die zich qua werklust en technisch vernuft onderscheidde, was aanvaller Jeffrey Veerman. Hij was het ook die na twintig minuten de grootste kans van de gasten kreeg, maar zijn harde schot uit de draai plofte toch nog ruim naast het hok van De Merino's-doelman Eddy Vink. Op slag van rust kregen de sterk acterende blauwwitten waar ze recht op hadden, het tweede doelpunt. Nadat Klein eerder al een hoekschop van de uitblinkende aanvoerder Marco van Engelenburg rakelings naast had gekopt, was zijn tweede poging beter; snoeihard joeg hij met het hoofd het leder langs de kansloze Marken-keeper Robert Schouten.

Messi
In de tweede helft bleef het krachtsverschil evident. De halve ploeg van De Merino's maakte aanspraak op de 3-0, maar kans op kans werd verprutst. In de 63e minuut snelde Arjan Groenleer zelfs alleen op het vijandelijke doel af en dacht met een lobje te kunnen scoren. Kennelijk had Groenleer afgelopen week ook naar Lionel Messi zitten kijken. Maar Groenleer is Messi niet, gelukkig maar voor doelman Schouten die de poging dan ook vakkundig onschadelijk maakte. Twee minuten voor tijd viel de 3-0 echter toch nog en het was een herhaling van de eerste treffer, met Klein als aangever en Röttger als eindstation.

,,Zo'n overtuigende overwinning hadden we nu echt nodig", glimlachte Sebastiaan Klein na afloop tevreden. ,,Na de reeks nederlagen beseften we gelukkig vandaag dat we er met z'n allen een schepje bovenop moesten doen, dat winnen niet vanzelf gaat. Dit is een belangrijke stap richting lijfsbehoud in de eerste klasse, maar we zijn er nog lang niet. Het is zaak dat we de komende twee weken vier punten aan ons totaal toevoegen. Pas dan kunnen we wat opgeluchter ademhalen."

Bron: VeendaalseKrant.nl, zaterdag 10 maart 2012