naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel van Stichting Ronoylion
 
Komend weekend staat  in de hal van de Patmoskerk weer  een stand van de Wereldwinkel,  verzorgd door stichting Ronoylion.
 
Er zijn 4 verkooptijden:
* zaterdagmiddag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur
* zondag 18 maart na de kerkdienst
* zondagmiddag voor en na de zangdienst van de zendingscommissie
* maandagavond 19 maart van 19.00 tot 20.00 uur
 
Er zullen o.a. voedingsprodukten van Max-Havelaar aanwezig zijn.  Naast de losse etenswaar van Max Havelaar  zijn er  ook  foodcadeaux  met Max Havelaar produkten:  wijnpakketjes,  koffie- en theepakketjes e.d.  Leuke Max Havelaar pakketjes om cadeau te geven!!
  Verder is er een mooie collectie tafelkleden en batiklappen aanwezig in diverse soorten en maten.
  Ook origineel  handgemaakt houtwerk uit o.a. Afrika
  Aardewerk,  regenbuizen,  originele (fruit)schalen, kinderpuzzels:   er is een uitgebreide keus!
Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit de Derde Wereld die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt of in groepsverband in werkplaatsen en in fabriekjes. Alle producenten hebben  een eerlijke prijs gekregen voor hun arbeid en werken onder menswaardige omstandigheden.  Dat zijn  immers twee van de belangrijkste criteria waarop de Wereldwinkels hun producten selecteren.   Ook wordt er zoveel als mogelijk rekening gehouden met milieuvriendelijke productie. Door de afzet via de Wereldwinkel  kunnen de producenten onder menswaardige omstandigheden een eigen inkomen genereren en een  zelfstandig bestaan opbouwen.  Om samen sterk te staan wordt er vaak in coöperatief verband gewerkt.     Mede door die coöperatieve samenwerking  čn de eerlijke beloning voor arbeid  worden scholing,  medische zorg  en  goede voeding  voor veel mensen bereikbaar.
Winst van de Wereldwinkel en giften aan de stichting worden gebruikt voor kleinschalige projecten op gebied van onderwijs, landbouw en medische zorg,   zoals:
 
-  onderwijsmateriaal en bouw van schooltjes,
-  landbouwmateriaal voor boeren zoals ploegen, eggen, waterbuffels en korenmolentjes
-  hulp aan kleine vissers in de vorm van netten,
-  inrichting met medisch materiaal van een dorpskliniek
 
Afgelopen zomer bezochten twee leden van Ronoylion diverse projecten die de afgelopen jaren werden gesteund in de Filippijnen.  Ook het boerenproject dat samen met Wilde Ganzen vorig jaar  is gerealiseerd,  werd bezocht.    Met eigen ogen zagen wij  hoe er gewerkt wordt met de opbrengst van de Wereldwinkel en de giften die Ronoylion krijgt.  Onvoorstelbaar hoe het leven van mensen kwalitatief kan verbeteren en menswaardig wordt door wat hulp van onze kant!!
In de hal treft u dit weekend  foto’s aan van de projecten.
 
Tenslotte:
In artikel 4472 staan foto’s aan van de geboden hulp aan de tyfoonslachtoffers op Mindanao.
Namens Stichting Ronoylion,
                                                                                    Eef Visser   (( (0299)-601582)
 
 

Bron: Eefje Visser, donderdag 15 maart 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina