naar Marker Nieuws indexpagina

Bron: Noordhollands Dagblad, vrijdag 16 maart 2012

********

CP-team speelt toernooi in Rusland

 

KNVB-coach Marcel Geestman heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands CP-team dat van 18 tot en met 25 maart deelneemt aan het internationaal toernooi in Rusland. Plaats van handeling is het Paralympisch trainingscentrum in Sochi. Ook gastland Rusland, Engeland, Oekraïne en Iran doen mee.

De selectie voor het internationaal toernooi is als volgt:

Bart Adelaars (VV Braakhuizen), George van Altena (SV Marken), Stefan Boersma (SC Joure), Lars Conijn (WSW 1930), Daan Dikken (RKVV Meerburg), Myron Gebbink (Only friends & Sporting Noord), Peter Kooij (vv Maarssen), Stephan Lokhoff (sv Heumen), Joey Mense (SV Lochem), Pawel Statema (Oranje Blauw), Dennis Straatman (VVA Spartaan), John Swinkels (SV Ondo), Iljas Visker (TSV ’04) en Jeroen Voogd (VV Desk).

Het internationaal toernooi in Sochi is onderdeel van de voorbereiding van het CP-voetbalteam op de Paralympische Spelen in Londen, die van 29 augustus tot en met 9 september 2012 plaatsvinden.

Het toernooischema:

Dinsdag 20 maart
14.00 uur Iran - Nederland

Woensdag 21 maart
14.00 uur Engeland – Nederland

Donderdag 22 maart
14.00 uur Nederland – Oekraïne

Zaterdag 24 maart
16.00 uur Rusland - Nederland

Genoemde tijden zijn Russische tijden. In Nederland is het drie uur vroeger.

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden, behoren eveneens tot de doelgroep. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal (Europees-, Wereldkampioenschap en Paralympisch) beoefend kan worden. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is ook kleiner (5m x 2m).

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast. De spelers van het Nederlands CP-voetbalteam spelen allen bij een reguliere voetbalclub.

 

Bron: Ons Oranje, vrijdag 16 maart 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina