naar Marker Nieuws indexpagina

Jubilerend Marker Mannenkoor

Alle jubilarissen en ereleden
V.l.n.r.: Pieter Uidam, Jan van Altena, Klaas Zeeman, Jan Peereboom, Klaas Taanman, Cees Taanman, Jacob Commandeur en Dirk Teerhuis 
 
Dorpshuis ‘het Trefpunt’ op Marken was zaterdag de plek waar het Marker Mannenkoor het veertig jarig bestaan heeft gevierd. Het koor,  opgericht in 1972, organiseerde een feestelijke middag voor de Marker bevolking.
 
De middag begon in besloten kring, waarbij alle leden van het koor het jubileum vierden met het drinken van een glas champagne. Vanaf 16.00 uur kon een ieder de jubilarissen komen feliciteren tijdens een officiële receptie in het dorpshuis.
 
Tijdens de receptie waren er diverse optredens. Er werd niet alleen opgetreden door de jubilarissen zelf met muzikale ondersteuning van Leo van Moergestel op piano, maar ook door het Marker Saxofoon Kwartet, Kees Visser alias ‘Kees Stet’ en de Kokosmakronen (een Marker gelegenheidsformatie). Het jubilerende koor trad ook samen op met de Kokosmakronen.
 
Tijdens de receptie werden er ook een aantal leden in het zonnetje gezet. Er waren zes leden veertig jaar lid van het koor :
·         Jan van Altena
·         Klaas Zeeman
·         Jan Peereboom
·         Klaas Taanman
·         Cees Taanman
·         Jacob Commandeur
Zij kregen een insigne opgespeld en ontvingen een bijpassende oorkonde.
 
Er werden twee oud-leden, die vanwege hun jarenlange inzet voor het koor, beloond met het erelidmaatschap. Dat waren :
·         Pieter Uidam
·         Dirk Teerhuis
 
Alle jubilarissen en ereleden ontvingen tevens een boeket bloemen.
 
Tegen de klok van zes was de receptie afgelopen en konden de jubilarissen in eigen kring het feest doorvieren. Op naar het vijfde decennium.
 
Alle foto's zijn te vinden in het Marker fotoboek

Bron: PepProductions, zondag 18 maart 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina