naar Marker Nieuws indexpagina

Speeltuinwerkdag Marken 2012

ook enkele kinderen hielpen hard mee met de werkzaamheden

 

Het Bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en vele vrijwilligers hebben zaterdag 24 maart de jaarlijkse speeltuinwerkdag gehouden, met het doel de speeltuin weer speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen. De doelgebieden van het trapveldje zijn opgeknapt en tevens zijn de netten van de ballenvangers vervangen. Verder zijn de struiken gesnoeid die het hekwerk langs de Walandweg overwoekerden.

Tijdens de speeltuinwerkdag werd er in de speeltuin op Marken niet alleen onderhoud gepleegd, ook werd de speeltuin voorzien van twee nieuwe speeltoestellen. Vanwege houtrot werd de huidige dubbele schommel vervangen door een nieuwe. Daarnaast werd de fundatie aangebracht voor een nieuwe draaimolen. Na uitharden van deze betonfundatie, zal de draaimolen na enkele dagen in gebruik worden genomen. De oude draaimolen is tijdelijk verplaatst en zal op termijn worden verwijderd in verband met een versleten lager. Beide nieuwe speeltoestellen werden geschonken door de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (AWM). Dankzij AWM voldoen nu alle speeltoestellen weer aan de wettelijke eisen.

De vrijwilligers hadden voor het renoveren van de doelgebieden ook hulp van een minigraver, welke beschikbaar werd gesteld door Lodder B.V. uit Zuiderwoude.

Voor het meewerken hoef je overigens niet volwassen te zijn, daar er ook enkele kinderen hard mee hielpen met de werkzaamheden.

 

de nieuwe dubbele schommel geschonken door de Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam
 De fundatie wordt aangebracht voor een nieuwe draaimolen  

Bron: PepProductions, zaterdag 24 maart 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina