naar Marker Nieuws indexpagina

Wandelen met Jolande Sap

De delegatie staat voor de plek waar de 'Bennewerf' gepland staat
 

Wandelen op Marken, dat heeft GroenLinks afdeling Waterland afgelopen zondag georganiseerd. Speciale gast was de fractievoorzitter in de Tweede Kamer van GroenLinks, Jolande Sap. Er liepen ongeveer 85 personen mee.

De afdeling nodigde iedereen uit om vanaf 11.00 uur samen te genieten van de weidevogels die te zien zijn op Marken. De wandeling voerde langs de plek waar midden in het weidevogelgebied een woonwijk is gepland, de ‘Bennewerf’.

De gemeente Waterland wil op Marken, midden in een broedgebied van grutto's en andere weidevogels, een nieuwe woonwijk bouwen. Volgens de plannen moet er een kunstterp komen met 35 woningen en een parkeergarage. Om daar in de toekomst te kunnen komen zal er dwars door de nu nog groene weilanden een weg aangelegd worden. De nieuwe wijk is omstreden: veel Markers zijn tegen de bouw van de woningen en vinden dat er voldoende alternatieven zijn voor de bouw van nieuwe huizen. 

De wandeling startte op het parkeerterrein, over Wittewerf richting Rozewerf.  Na Rozewerf werd vervolgens via de dijk gelopen richting het beoogde nieuwbouwproject. De wandeling eindigde bij Hof van Marken. Aldaar kreeg een ieder een kopje koffie en werden er, met medewerking van de Kokosmakronen, een aantal protestliederen gezongen. Tenslotte zong de gelegenheidsformatie nog twee ‘echte’ Marker liedjes.

 
Wandelen door Wittewerf Ton Pieters van Staatsbosbeheer geeft uitleg
Gerrit Verkade vertelt over de vogels. Johan Moes kijkt mee. Jolande poseert voor Grote Werf
De geplande locatie voor de 'Bennewerf' Jacob Zeeman laat het één en ander zien
Alle foto's zijn te vinden in het Marker fotoboek

Bron: PepProductions, zondag 25 maart 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina