naar Marker Nieuws indexpagina
Steiger maakt bezoek van langere schepen mogelijk
GEMEENTE POSITIEF OVER NIEUWE AANLEGSTEIGER BIJ HAVEN MARKEN
 
Op initiatief van een particuliere investeerder onderzoekt gemeente Waterland de mogelijkheden voor de realisatie van een nieuwe aanlegsteiger nabij de haven van Marken. Als deze buitengaatse aanlegsteiger er komt, wordt het voor schepen tot 135 meter mogelijk om Marken aan te doen. En dat kan een flinke steun in de rug zijn voor de restaurants en winkels op het voormalig eiland.
 
Charterschepen
Eind 2011 heeft de gemeente een verzoek ontvangen van Amawaterways Gmbh uit Basel. Het cruisebedrijf heeft gevraagd om medewerking te verlenen aan de realisatie van een buitengaatse aanlegsteiger. Hierdoor zouden grotere charterschepen bij Marken kunnen afmeren. De riviercruisevaart is een vorm van waterrecreatie die sterk in ontwikkeling is. Op dit moment kunnen er in de haven van Marken alleen schepen afmeren met een maximale lengte van 35 meter en een breedte van 7 meter. Die beperking maakt het moeilijk om de haven van Marken verder te ontwikkelen.
 
Opsteker
Wethouder Patrick Kools is erg positief over de belangstelling voor Marken. “Het plan wordt nog uitgewerkt, het moet natuurlijk wel goed passen bij Marken. Als het lukt kan het een leuke opsteker zijn voor de lokale economie”.
Het college van B&W heeft de gemeenteraad geďnformeerd over de aanvraag.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 11 april 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina