naar Marker Nieuws indexpagina
Kindergemeenteraad 2010 krijgt bijzonder vervolg
Kelsey, Rebecca, Selena en Sarah wonnen de prijs in 2010
 
Een ontmoetingsplaats op Marken…dat was de grootste wens van leerlingen van basisschool De
Rietlanden op Marken. Dat idee is door leerlingen van groep acht uitgewerkt en tijdens de
Kindergemeenteraad 2010 gepresenteerd. Dat deden zij zo overtuigend dat de kindergemeenteraadsleden op 23 april 2010 het plan JOP op Marken als winnaar hebben aangewezen. Om het plan uit te voeren moet eerst duidelijk zijn wat de beste locatie voor die JOP is. Om zoveel mogelijk inwoners van Marken bij die keuze te betrekken, wordt op 11 mei 2012 een “echte” verkiezing op Marken georganiseerd.
 
 Rietlandenschool wint Kindergemeenteraad 2010

Verkiezing
Alle bewoners van Marken vanaf 10 jaar ontvangen begin april een brief dat als stembiljet dient. Met dit biljet kan een stem worden uitgebracht op één van de drie locaties die in de afgelopen periode door bewoners naar voren zijn gebracht. De locatie waarop de meeste stemmen worden uitgebracht, wordt vervolgens uitgewerkt.
De verkiezing is uniek omdat ook jongeren in de leeftijdsklasse van 10 tot 18 jaar mee kunnen stemmen. Bovendien wordt het evenement samen met jongeren georganiseerd. Met de jongeren op Marken is afgesproken dat zij actief campagne gaan voeren, zelf het stemlokaal in gaan richten en ook zelf het stemlokaal gaan bemensen. Ook helpen zij mee met het tellen van de uitgebrachte stemmen en het bekend maken van de uitslag.

Locaties
In totaal zijn er drie locaties waaruit kan worden gekozen. Dat is een plek bij het Trefpunt, de tennisvereniging of bij de voetbalvereniging. Bij het stembiljet ontvangen de kiezers een tekening waarop de locaties en de mogelijke inrichting zijn gevisualiseerd.

Voor de uitvoering van het project is door de gemeente Waterland een bedrag van € 10.000,-beschikbaar gesteld.
 
Onderstaande de drie te kiezen locaties:
Locatie 1 : bij dorpshuis Het Trefpunt
******
Locatie 2 : tussen tennisvereniging en volleybalveld
******
Locatie 3 : nabij de parkeerplaats van Sport Vereniging Marken
******

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 11 april 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina