naar Marker Nieuws indexpagina
Lintjesregen 2012
Op vrijdag 27 april 2012 zijn in de Gemeente Waterland 15 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Waarnemend burgemeester Cornelis Mooij verzorgde de uitreikingen in de raadszaal van het gemeentehuis. (Marken 4x, Monnickendam 7x, Ilpendam 2x, Broek in Waterland 2x)
Dit jaar hebben 4 Markers een Koninklijke onderscheiding ontvangen:
(foto : Noordhollands Dagblad'
Klaas Cornelis Zeeman
1986 - heden : Klaas Cornelis Zeeman zet zich al ruim 25 jaar in voor de post Marken als manschap en
chauffeur/pompbediende. Hij is van zeer grote waarde voor de paraatheid overdag op het voormalige eiland Marken. Daarnaast besteedt hij nog uren aan activiteiten van de EHBO en de Stichting AED Marken-Uitdam.
 
De heer Zeeman is altijd van de partij bij brandweerwedstrijden waar de post Marken aan meedoet. Het oefenen voor wedstrijden en de deelname aan de wedstrijden zorgen bovendien voor extra training en geoefendheid en dragen daarmee bij aan een goede kwaliteit van de brandweerzorg op Marken.

De heer Zeeman is bestuurslid van de Personeelsvereniging van de brandweerpost Marken. In deze functie levert hij een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van de vele sociale activiteiten die zorgen voor binding en groepsgevoel binnen de post.

Vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de brandweer Waterland is de heer Zeeman benoemd tot :
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Klaas Uithuisje
1979 - heden : Klaas Uithuisje is al ruim 32 jaar actief bij de vrijwillige brandweer op Marken als
manschap en chauffeur/pompbediende. Daarnaast besteedt hij nog uren aan activiteiten voor de
Stichting AED Marken-Uitdam.
 
Als metselaar levert de heer Uithuisje altijd graag een bijdrage bij verbouwingen en aanpassingen aan de brandweerpost. Zijn constructieve kennis is regelmatig van grote waarde bij het inzetten van de brandweer, bijvoorbeeld als er gestut moet worden of toegang tot een woning moet worden verkregen.
De heer Uithuisje is altijd van de partij bij brandweerwedstrijden waar de post Marken
aan meedoet.

Vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de brandweer Waterland is de heer Uithuisje benoemd tot : Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Dirk de Waart
1983 - heden : Dirk de Waart is al ruim 28 jaar actief bij de vrijwillige brandweer op Marken als manschap en chauffeur/pompbediende. Daarnaast besteedt hij nog uren aan activiteiten Stichting AED Marken-Uitdam.
 
De heer de Waart is een zeer actief en betrokken brandweerman. Zijn collega’s van de brandweer kunnen hem altijd om raad vragen. Door zijn open- en sociale houding heeft hij veel mensen ondersteunt bij moeilijke privé omstandigheden. De heer de Waart is altijd van de partij bij brandweerwedstrijden. door zijn ervaring en drang om dingen goed en op de goede manier te doen, is hij een belangrijke drijfveer achter de wedstrijdploeg van de brandweer Marken.

Vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de brandweer Waterland is de heer de Waart benoemd tot : Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Aaltje Zeeman
Aaltje Zeeman is al vele jaren actief als vrijwilliger.
1971 - 2000 : Hulp aan ouderen, minderheden en lager opgeleiden bij administratieve zaken en financiële steun.
1979 - 1981 : Lid bestuur van de Chr. Basisschool De Rietlanden te Marken
1979 - heden : Vrijwilligersactiviteiten voor de Protestantse Kerk Marken
Deze activiteiten bestonden en bestaan onder andere uit:
-regelen van de bazaar;
-vrijwilliger bij de zomeractie van de kerk;
-het wekelijks typen van het kerkblad;
-scriba (secretaris) van de Kerkenraad;
-en thans Ouderling van de kerk, waarbij zij extra aandacht besteedt aan zieken
en nabestaanden van overledenen. Zij helpt zonodig bij het oplossen van huishoudelijke
en administratieve problemen en is dan voor die mensen een geweldige steun.
1980 - 1984 : Lid Technisch bestuur Tennisvereniging Marken
1990 - heden : Collectant Prinses Beatrixfonds
1997 - 2001 : Steun aan Moldavische burgers. Zij liet in die tijd Moldaviers overkomen naar Marken en steunde hen financieel.
2007 - heden : Vrijwilliger van de Zonnebloem. Mevrouw Zeeman collecteert voor deze organisatie, verkoopt loten en doet huisbezoeken.
2010 - heden : Vrijwilliger bij Markant. Doel van de organisatie Markant is om gezinnen waarvan kinderen een beperking hebben, wat “lucht” te bieden. Mevrouw Zeeman heeft zo’n gezin onder haar hoede.
2010 - heden : Collectant voor “Marken helpt Roemenië”
2008 - heden : Vrijwilliger stervensbegeleiding en huishoudelijke ondersteuning. Bij Hospice Kuria in Amsterdam is mevrouw Zeeman actief bij de ondersteuning van ernstig zieke mensen tijdens hun laatste levensdagen. Zij staat hen dan op allerlei manieren bij door middel van een gesprek, samen bidden, een  wandeling en een knuffel. Ook voert zij bij het Hospice huishoudelijke- en verzorgende taken uit.

Mevrouw Zeeman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  
(teksten : Gemeente Waterland)

Bron: PepProductions, vrijdag 27 april 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina