naar Marker Nieuws indexpagina

Reddingbootdag op Marken : nat, onstuimig en vol actie

Links de 'Frans Verkade' en rechts de 'Hendrik Jacob'
 
De KNRM Reddingbootdag 2012 was nat en onstuimig, maar mocht vele bezoekers trakteren op een onvergetelijke ervaring. Het Marker reddingsstation moest vervroegd afsluiten, daar zij daadwerkelijk in actie moesten komen na een alarm van een zeilboot met motor problemen.
 
Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en om mee te varen aan boord van de reddingboten. Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden met als thema ´Stoer!´.
 
De dag duurde van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 43 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden, dus ook bij het station van de KNRM op Marken. Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om de donateurs een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen. Reddingbootdag is een dag voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Meevaren met de ´Hendrik Jacob´ of de ´Frans Verkade´ werd als een belevenis ervaren.
 
Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen.
 
Door het mindere weer hebben minder mensen dan in voorgaande jaren het station op Marken bezocht. Voor de KNRM blijft deze dag, een dag die jaarlijks navolging blijft verdienen.
 
Redder Mathijs helpt mensen van jong tot wat ouder.....
Deze jongen leert mond-op-mond beademen
Op weg voor een 'echte' redding nabij de haven van Volendam Station Marken beschikt over een quad
Je kan hier niet te vroeg mee beginnen te oefenen Reddingvesten hangen te drogen

Bron: PepProductions, zondag 29 april 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina