naar Marker Nieuws indexpagina

Koninginnedag op Marken

 

Koninginnedag op Marken, was met het oranje zonnetje weer TOP. De dag begon om 05.00 uur met het traditionele brommer rijden en het officiële programma eindigde rond de klok van zes met de feestband van ‘Juliana’.

Om 08.00 uur was er het vlaghijsen. Dit wordt uitgevoerd door oud militairen en actief dienende. Het vlaghijsen is vijftig jaar geleden ontstaan  en werd uitgevoerd op het Kerkplein voor het voormalige gemeentehuis. Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein. De muzikale ochtend hulde werd onder andere bijgewoond door waarnemend burgemeester Mooij en wethouders Kools, Schalkwijk en Hoekstra.  Tijdens deze plechtigheid werden de vier Marker personen die een Koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen nog even in het zonnetje gezet.

Na de aubade was er voor de gehele bevolking gelegenheid tot het drinken van koffie nabij Jeugdgebouw De Zonnewijzer en kon ook de (kinder) vrijmarkt beginnen. Tijdens de markt waren er optredens van het ‘Marker Brass Ensemble’, ‘Road2Nowhere’, ‘De Kokosmakronen’ en clown Peppino.

Rond de klok van half vier begon het zanguurtje met accordeoniste Ina van Veen. Liedjes van ‘Ons Marken’ tot ‘de vissers van Capri’ werden door de vele bezoekers allemaal meegezongen, daar iedereen alle liedjes op papier kreeg aangereikt.

Om half vijf was het de beurt aan de feestband van ‘Juliana’.  Deze feestformatie maakte met hun muzikale klanken een eind aan het officiële programma.

Na het officiële programma werd er verder gefeest bij de plaatselijke horeca tot in de kleine uurtjes.

 
vlaghijsen aubade
'Hoe heet de voorzitter van S.V. Marken ook alweer ?' de vier Marker personen die een Koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen werden nog even in het zonnetje gezet
Opbrengst bazar 2012 Sport Vereniging Marken Waarnemend burgemeester Mooij en wethouders Schalkwijk, Hoekstra en Kools
Road2Nowhere De Kokosmakronen
accordeoniste Ina van Veen feestband van ‘Juliana’
Alle foto's van Koninginnedag 2012

Bron: PepProductions, dinsdag 1 mei 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina