naar Marker Nieuws indexpagina
Voorjaarsconcert Marcantat in Patmoskerk
 
Dat er op Marken muziek wordt gemaakt, dat is bekend. Minder bekend is misschien dat  het Christelijk Gemengd koor ‘Marcantat’ op Marken  nog steeds springlevend is. Sinds anderhalf jaar waait er een frisse  wind door het koor en dat wil Marcantat laten horen op 12 mei aanstaande.
 
Het koor telt ondertussen 38 leden die het samen heel gezellig hebben op de maandagavond, wanneer er geoefend wordt, maar ook hard werkt aan een totaal nieuw repertoire.  Als Marcantat een concert geeft, past ze de muziek zo veel mogelijk aan bij de tijd van het jaar. Zo ook bij dit voorjaarsconcert. Muziek die de ‘lente’, de ‘liefde’, de ‘regen’ en ja hoe prachtig ook de ‘avond’ bezingt. Het koor krijgt daarbij de medewerking van het ‘Gemengd Koor Broek in Waterland’. Dit koor viert dit jaar een lustrum jaar, het bestaat 120 jaar. Zo ver is Marcantat nog niet, nog een paar jaartjes wachten dan is wel de halve eeuw bereikt.
 
Het koor uit Broek in Waterland bezingt ook de ‘lente’, maar daar ligt de nadruk vooral op ‘water’. Beide koren komen uit een waterrijk gebied, niet zo wonderlijk dus dat dit thema voorbij komt. De dirigenten Ike Rebel van Marcantat en Gerarda Bloem uit Broek in Waterland hebben ervoor gezorgd dat er een mooi programma voor u klaar ligt.
 
Een ieder is van harte welkom om dit concert te bezoeken op zaterdag 12 mei aanstaande, aanvang 20.00 uur in de Patmoskerk op Marken. Geen entree, bij de uitgang is een deurcollecte.
 

Bron: Marcantat, donderdag 3 mei 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina