naar Marker Nieuws indexpagina

Marken stelt interim-coach Berkhout op non-actief

Martin Boes neemt de honneurs waar
 

Interim-trainer Bram Berkhout van zaterdageersteklasser Marken is in de week voor de laatste competitiewedstrijd op non-actief gesteld door het bestuur van de voetbalclub.

Voorzitter Henk Zeeman van Marken wil met deze actie een schokeffect teweegbrengen bij het elftal, dat zaterdag bij een zege op DVVA (mits concurrent De Merino's niet wint) de nacompetitie nog kan ontlopen.

,,De 8-0 nederlaag tegen Ajax vond ik vorige week zo'n enorme blamage dat er gewoon iets moest gebeuren. Op deze manier willen we de groep op scherp zetten. Niets dan goeds over Bram, ik ben blij dat hij erin gestapt is na het tussentijdse vertrek van Saïd Ouaali. Ik heb gezegd dat we dit later met hem gaan evalueren'', aldus Zeeman, die 'dit liever intern had willen houden'.

Berkhout was met stomheid geslagen door de mededeling van Zeeman. ,,Inderdaad wordt het gezien als een schokeffect. De voorzitter zal het gedaan hebben met het beste voor Marken in het achterhoofd. Na het seizoen krijg ik nadere uitleg, heb ik begrepen'', reageert Berkhout.

De coach ziet het niet als kritiek op zijn eigen functioneren. ,,Onder mij presteerden we even wisselvallig als onder Saïd. Ik heb ook aardig wat steunbetuigingen ontvangen vanuit de spelersgroep. Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken'', meent de trainer. ,,Ik heb geen enkel naar gevoel richting Marken. De club heeft mij als beginnend trainer de kans gegeven om het een en ander te leren. Nou, het is een prachtige leerschool geweest. Op 20 mei start ik met de cursus trainer/coach 1, ik blijf jeugdtrainer bij FC Volendam, kortom ik zal me niet vervelen.''

Martin Boes zal zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DVVA de technische honneurs waarnemen. Ook als de club in de nacompetitie verzeild raakt, zal hij op de bank plaatsnemen.

 

Bron: Noordhollands Dagblad (internet), donderdag 10 mei 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina