naar Marker Nieuws indexpagina
Havenconcert 'Juliana' en 'Wilhelmina'
 

Ondanks dat de weergoden niet zo meewerkten, ging het gezamenlijk havenconcert gewoon door.

Muziekvereniging Juliana en fanfare Wilhelmina gaven gezamenlijk een spetterend optreden op zowel Volendam als Marken. Het spetterend kon zeer letterlijk genomen worden, want het eind van het concert eindigde in de regen. Erg jammer voor het toegestroomde publiek, maar gelukkig zaten de beide orkesten toen droog en kon het optreden gewoon door gaan.

De beide orkesten (68 muzikanten in totaal) kwamen elkaar tegen op de haven van Volendam. Muziekvereniging Juliana was met het hele orkest met de boot (Marken Express) naar de overkant gegaan. Nadat de beide orkesten elkaar tegen waren gekomen, zijn ze gezamenlijk op de boot gestapt en gaven ze op de haven van Marken nog een zitconcert. Dit nadat de drumband en tamboers Volendam nog een ronde over de haven hadden gelopen.

Intussen was er bij het boothuis ruimte gecreëerd, onder de tenten, waar de beide orkesten zittend het concert konden vervolgen. Tijdens het grootste deel van het optreden was het droog gebleven, maar helaas eindigde het concert in het water waardoor het toegestroomde publiek weer huiswaarts keerde.

Desondanks was het een geslaagd optreden en kunnen beide orkesten terug kijken op een goede samenwerking!

 
Op de boot naar Volendam  
  Toeristen keken de ogen uit!
Trijn als leider van beide orkesten  
  Op weg naar Marken
  Toegestroomde publiek
De drumband en tamboer Volendam
Compleet fotoverslag

Bron: Mijn Producties, zondag 3 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina