naar Marker Nieuws indexpagina
Groot onderhoud Zeddeweg (N517) in Volendam
van 30 juli t/m 17 augustus
 
Groot onderhoud Zeddeweg (N517) in Volendam vanaf de kruising Wagenweg tot aan de rotonde Heideweg in Volendam.
Waarom: Grootschalig onderhoud. Wanneer: 30 juli – 17 augustus (bouwvakvakantie)
 
Groot onderhoud
Eens in de twaalf jaar voert de provincie Noord-Holland groot onderhoud uit op alle provinciale wegen. De provincie gaat in de zomer van 2012 groot onderhoud uitvoeren aan de N517 (de Zeddeweg). Bij het groot onderhoud worden alle lagen van het asfalt vervangen en ook andere wegonderdelen, zoals palen, groenwerk, bebording, verlichting en straatmeubilair worden tijdens de werkzaamheden opgeknapt.
 
Drie weken afsluiting Zeddeweg
Door de werkzaamheden zal het verkeer over de Zeddeweg vanaf de kruising met de Wagenweg tot aan de rotonde met de Heideweg in Volendam gedurende drie weken gestremd zijn voor al het verkeer. De werkzaamheden aan de Zeddeweg vinden plaats in de periode van 30 juli tot en met 17 augustus (bouwvakvakantie). Om de duur van de werkzaamheden in te korten en daarmee de overlast te beperken, wordt er zowel overdag als in de avonden gewerkt, van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 24.00 uur.
 
Omleiding via Edam
Verkeer voor Volendam wordt omgeleid via Edam (afslag Edam, richting Singelweg). Het autoverkeer wordt vanaf de Singelweg geleid naar de Dijkgraaf Porschlaan. Busverkeer en vrachtwagens voor het industrieterrein worden via de Zuidpolderlaan naar het industrieterrein geleid. De omleidingen worden ter plaatse met borden aangegeven.
 
Bestemmingsverkeer
Fietsers kunnen gebruik maken van de weg parallel aan de Zeddeweg, de Achterdichting. Deze weg wordt tijdens het groot onderhoud aan de kant van de molen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer door de plaatsing van een fietssluis. Bestemmingsverkeer voor de Achterdichting en/of de Zeddeweg kan vanuit de westelijke kant (bij hotel Volendam) de Achterdichting in en uitrijden. De fietssluis is alleen gedurende de werkzaamheden aan de Zeddeweg aanwezig om sluipverkeer over de Achterdichting te voorkomen. Na de werkzaamheden is de Achterdichting weer vanuit beide richtingen toegankelijk voor verkeer.
 
Busverkeer
Busverkeer dat normaal over de Zeddeweg rijdt, wordt omgeleid via Katwoude (de Hoogedijk). Door de omleiding vervalt de halte bij Hotel Volendam tijdelijk. Gasten en bezoekers voor het hotel kunnen gebruik maken van de halte aan de N247. Hulp- en nooddiensten kunnen te allen tijde langs de werkzaamheden rijden.
 

Bron: Gemeente Edam-Volendam, vrijdag 15 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina