naar Marker Nieuws indexpagina

Digitale snelheidsmeter duikt op in Waterland

Bewoners vragen gemeente om hulp bij terugdringen snelheidsovertredingen
 
Sinds deze week is de gemeente Waterland in bezit van een digitale snelheidmeter. De meter is aangeschaft op verzoek van de kernraden en laat de weggebruiker zien of hij sneller rijdt dan toegestaan. De mobiele snelheidmeter kan op verschillende wegen worden neergezet en is zo door de gehele gemeente inzetbaar.

Initiatief van de kernraden
De aanschaf van deze snelheidmeter is een initiatief van de kernraden en het resultaat van een succesvolle pilot burgerparticipatie. In veel kernen maken bewoners zich ongerust over snelheidsovertredingen. Het zorgt voor onveiligheid en trillingen. Wethouder Patrick Kools was direct enthousiast over het initiatief van de kernraden: “Te hard rijden doe je vaak ongemerkt. Met deze snelheidmeter maken we bestuurders direct bewust van hun snelheid en dat komt de veiligheid natuurlijk ten goede. Wij hebben dan ook graag meegewerkt aan het voorstel van de kernraden. Dat de apparatuur gedeeld gaat worden met alle kernen in de gemeente is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking.”

Waar staat de meter?
De mobiele snelheidmeter is op dit moment in Zuiderwoude en blijft daar minimaal twee weken hangen om een goed beeld te krijgen van de snelheid van het verkeer. Als blijkt dat er structureel te hard wordt gereden kan de gemeente in gesprek gaan met de politie over een verzoek tot handhaving.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 19 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina