naar Marker Nieuws indexpagina

Het einde nabij voor de peuterspeelzaal op Marken ?!

Als reactie op het voornemen van de Gemeente Waterland om de subsidie voor peuterspeelzalen in Waterland per 2014 stop te zetten, wil peuterspeelzaal “de Kladdegatjes” haar hevige verontrusting uiten.
 
Peuterspeelzaal “de Kladdegatjes” is de enige zelfstandige peuterspeelzaal op Marken.  De enige plek op Marken waar de kinderen van twee tot vier jaar al spelenderwijs leren en worden voorbereid op het basisonderwijs. De toekomst van deze peuterspeelzaal staat nu op zeer losse schroeven.
 
Zonder de broodnodige subsidie van de Gemeente, zal de peuterspeelzaal genoodzaakt zijn de ouderbijdrage met ruim 60% te verhogen, willen we het hoofd boven water kunnen houden. Deze verhoging is onacceptabel, ook gezien het feit dat het geboortecijfer op Marken de afgelopen jaren is afgenomen en de peuterspeelzaal er al alles aan doet om te kunnen blijven draaien.
 
Hoe moet dit nu verder in 2014?
Wordt de peuterspeelzaal in de toekomst een gedwongen elite clubje, waar alleen peuters van vermogende ouders naar toe kunnen? Of gaat de Gemeente Waterland van Marken een mogelijke achterstandswijk maken, waar kinderen tussen de twee en vier jaar  gedwongen thuis zitten en niet meer spelenderwijs voorbereid kunnen worden op het basisonderwijs? Iets waarvan de Gemeente altijd heeft beweerd dat dit o zo belangrijk is voor de maatschappij?
Voor de toekomst?
 
Waar is de coalitie van Gemeente Waterland mee bezig??!!
Bezuinigen in deze onzekere tijd is een begrijpelijk punt, maar waarom bezuinigen op de toekomst?
Want de jeugd heeft de toekomst, toch?
 
Hierbij doen wij een dringende oproep aan Gemeente Waterland en al haar betrokken partijen:
Stop deze broodnodige subsidie NIET!
Laat ons leven, spelen en leren!
Voor en in de toekomst!
 
Bestuur peuterspeelzaal “de Kladdegatjes” te Marken
 zie ook artikel 4837 : Partijen eens over begrotingsakkoord Waterland

Bron: De Kladdegatjes, vrijdag 22 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina