naar Marker Nieuws indexpagina
Is einde nabij voor peuterspeelzaal 'De Kladdegatjes' ?!
ingezonden brief
Gemeente Waterland                                                                                              
T.a.v. Burgemeester, Wethouders en Gemeente Raad
Pierebaan 3
1141 GV  MONNICKENDAM                                                     
 
 Marken, 24 juni 2012
 
Geachte Burgemeester, Wethouders, Raadsleden en betrokken Partijen,
 
Onlangs hebben wij via de media (waaronder het Noordhollands Dagblad) en een e-mail van de fractievoorzitster van Groen Links, vernomen dat de Gemeente de subsidie voor de peuterspeelzalen wil gaan intrekken in de Gemeente Waterland. Wij als zelfstandige peuterspeelzaal zijn hier enorm van geschrokken. Dit  zal, zeer waarschijnlijk, het einde van de peuterspeelzaal op Marken betekenen!!
 
De peuterspeelzaal heeft de subsidie hard nodig om het hoofd boven water te houden, zeker in deze financieel moeilijke tijden. Ook loopt het geboortecijfer op Marken op dit ogenblik sterk terug. Onze peuterspeelzaal heeft op dit moment alleen inschrijvingen van peuters die woonachtig zijn op Marken. Met het dalende geboortecijfer in het vooruitzicht zal het intrekken van de subsidie voor ons de genadeslag betekenen.
 
Even de cijfers op een rij. De subsidie van de gemeente is op dit moment ruim 25% van onze totale inkomsten. Een belangrijk deel, maar het is dus duidelijk dat wij ook veel zelf doen om genoeg inkomsten binnen te krijgen!! Zoals bij u bekend was onze verwachting eind dit jaar op een kleine winst (€ 600,--) uit te komen. Helaas heeft de peuterschool al wat tegenslagen gehad dit jaar waardoor wij extra kosten hebben gemaakt en hopelijk net op de nul lijn uit zullen komen. Het geboortecijfer loopt terug op Marken. Niet dat u daar op dit moment iets aan kunt doen, maar wel iets waar wij rekening mee moeten houden. Wij kunnen het ons daarom niet permitteren om nu of in de komende jaren een verlies te draaien, want dan houdt de peuterspeelzaal het niet lang uit.  U zult zeggen: “dan verhoogt u de ouderbijdrage maar”. Dat is een optie, maar wij kunnen dit toch niet in één jaar met bijna 60% verhogen?? Ook dan zullen wij zeker het aantal aanmeldingen terug zien lopen en dat kunnen wij ons  niet permitteren.
 
Onze peuterspeelzaal heeft twee betaalde krachten die door een grote groep vrijwilligers (de ouders met name) worden bijgestaan. Deze vrijwilligers steken samen met de leidsters erg veel tijd, energie en liefde in de peuterspeelzaal om te zorgen dat deze draaiende gehouden kan worden. Onze peuters hebben straks geen gelegenheid meer om te leren, onder deskundige begeleiding met andere kindjes dan hun buurtgenootjes te spelen, zich te ontwikkelen op allerlei punten waar thuis misschien minder tijd voor is en krijgen niet de kans zich voor te bereiden op de basisschool!
 
Gemeente Waterland en vooral de VVD, PvdA, D66 en Waterland Natuurlijk: Alstublieft, laat onze peutertjes niet stikken!!! Wij snappen dat er bezuinigd moet worden, maar bezuinigen op de toekomst van je Gemeente?! Dat kunnen en willen wij niet begrijpen!!
Onderneem alstublieft actie, voordat wij wel een achterstandswijk worden in deze Gemeente!!!
 
Hoogachtend,
Namens het bestuur van peuterspeelzaal  'de Kladdegatjes' te Marken,
 
Jenny Meijer-Visser
Voorzitster
 
Contact adres:
Peuterspeelzaal 'de Kladdegatjes'
Kerkbuurt 90
1156 BM Marken
Een ieder kan zijn/haar steun betuigen via   *  info@dekladdegatjes.nl 
 
 Deze bundelen we en nemen we donderdag ook mee. Zelfs de peuters  gaan handjestekeningen maken…
 zie ook artikel 4837 : Partijen eens over begrotingsakkoord Waterland

Bron: De Kladdegatjes, zondag 24 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina