naar Marker Nieuws indexpagina
Workemotion - Vijf jaar bevlogen
  
Op 1 juli 2007 werd Workemotion officieel ingeschreven in het handelsregister. Na 9 jaar gewerkt te hebben als bedrijfsfysiotherapeut en trainer in loondienst, nam Judith van Altena-Zodervan de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. De motivatie hiervoor kwam destijds voort uit een gevoel dat haar vak een andere kant op zou moeten. Werkend vanuit een passie voor haar vak en de heilige overtuiging dat het lichaam functioneert bij de gratie van een 3-eenheid van lichaam, geest en ziel, zag ze de mogelijkheid om bedrijven en de medewerkers meer gericht te helpen in het beheersen van zowel fysieke als mentale fitheid. Haar visie is dat werken ons gezond maakt en dat werken op een gezonde manier kan: Vitale mensen in een Vitaal Bedrijf.
 
Nu, vijf jaar later: vele lessen wijzer, enkele desillusies rijker, vele stressoren armer en bomvol energie weet ze dat ze in 2007 onbewust gedaan heeft, waar inmiddels vele onderzoeken naar zijn verricht:
Ze heeft gehandeld vanuit haar bevlogenheid.
 
Op 23 juni jongstleden heeft ze dan ook haar 5-jarig jubileum met haar klanten gevierd, vanuit het thema ‘bevlogenheid’.
 
Op het terrein van de KNRM stond de hele middag in het teken van de drie dimensies waaruit bevlogenheid is opgebouwd: Vitaliteit, Toewijding en Absorptie. Vanuit haar bedrijf werkt Judith aan het verbinden van theorie (beleid van bedrijven en bedrijfsdoelstellingen, kwaliteit, Arbo en Milieu normen) met de praktijk van de mensen op de werkvloer (veiligheid van werken, fysieke belasting, gezondheid, arbo, ergonomie). Judith is van het ‘doen’: woorden EN daden. De klanten konden dan ook bevlogenheid ‘beleven’. Na een mooie presentatie over de KNRM station Marken door Marten van Altena, volgden drie workshops. Tijdens deze drie workshops werden alle aanwezigen aan het werk gezet door na te denken over ‘energie lekken en energie gevers’ (workshop ‘vitaliteit’ opgezet vanuit The Satisfaction Factory en het Vitaliteits Virus). Werd hun leiderschap en toewijding op de proef gesteld tijdens een ritje op de reddingsboten en een ‘man overboord actie’. Waarbij de deelnemers zelf zowel redder als slachtoffer waren (workshop ‘toewijding’). En gingen ze op reis langs de verschillende energiebronnen, samen met Britt Zondervan. Britt vertelde over haar School at Sea avontuur en gaf haar interpretatie over de energiebronnen welke ze aan boord en hier weer aan land ervaart (workshop ‘absorptie’).
 
Een enorm inspirerende middag, waarbij mensen letterlijk en figuurlijk in beweging zijn gebracht en aan den lijve mee hebben kunnen maken wat de inzet van Workemotion betekent en wat het ze op gaat leveren: energie, lichaamsbewust zijn en fitheid = minder verzuim, hogere productiviteit, minder foutproductie, meer kwaliteit van het werk.
 
Workemotion gaat door met het werken aan vitale medewerkers in vitale bedrijven. Door medewerker te trainen en te begeleiden in het veilig en verantwoord uitvoeren van hun werkzaamheden en ze zowel fysiek als mentaal in hun kracht te zetten. En door directie en leidinggevenden te begeleiden en te trainen om gezondheid als kracht te gebruiken voor het bedrijf. Voor meer informatie rondom de inzet van Workemotion, kunt u contact opnemen met
Judith van Altena-Zondervan: * info@workemotion.nl ( 06-159 529 54,
Workemotion: Werk maken van Gezond Werken door Vitale mensen in Vitale Bedrijven.

Bron: Judith van Altena-Zondervan, maandag 25 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina