naar Marker Nieuws indexpagina
     

Gemeenteraad Waterland draagt unaniem mevrouw  Wagenaar-Kroon voor als nieuwe burgemeester

   
 
De gemeenteraad van Waterland heeft unaniem het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen en zal mevrouw L.M.B.C. Wagenaar-Kroon aanbevelen voor benoeming als nieuwe burgemeester van Waterland bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
Voor het ambt van burgemeester van Waterland hebben 56 personen aangegeven belangstelling te hebben. Na een uitgebreide selectieprocedure heeft de vertrouwenscommissie mevrouw Wagenaar-Kroon als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap aan de gemeenteraad voorgelegd. Mevrouw Wagenaar-Kroon past zeer goed binnen het profiel dat door de gemeenteraad in februari jl. is vastgesteld. De gemeenteraad heeft het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen en zal mevrouw Wagenaar-Kroon bij de minister aanbevelen voor benoeming.
De installatie en beëdiging van de nieuwe burgemeester staat gepland voor de bijzondere raadsvergadering van 13 september 2012.
 
Mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon is 45 jaar. Zij is getrouwd met Rob Wagenaar en samen hebben ze 3 kinderen. Mevrouw Wagenaar is in de jaren 1999 – 2006 actief geweest als waterschapsbestuurder. Zij is sinds 2004 wethouder in Drechterland, waarbij zij de zowel de portefeuilles welzijn als ruimtelijke ordening heeft beheerd of nog beheert. Naast lokale politiek is zij ook bestuurlijk actief in de regio en op landelijk niveau. Op regionaal niveau is zij onder andere actief als voorzitter van GGD Hollands Noorden en voorzitter van het samenwerkingsverband de Westfriese Omringdijk. Landelijk is zij actief als secretaris van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en op diverse waterdossiers zoals het deltaprogramma IJsselmeergebied en zoetwater.
 
"Ik ben een beetje bekend met het Waterlandse vanuit de tijd dat ik op het bezoekerscentrum van Landschap Noord-Holland werkzaam was, maar zie met veel enthousiasme uit naar een bredere kennismaking met de Waterlanderse inwoners, bedrijven en instellingen. Ik heb veel zin in het burgemeesterschap in deze mooie gemeente!", aldus mevrouw Wagenaar-Kroon.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 28 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina