naar Marker Nieuws indexpagina

Zonne-energie voor Waterlanders

   
 
Het wordt inwoners van de gemeente Waterland de komende maanden erg makkelijk gemaakt om zonnepanelen te kopen. De gemeente doet namelijk mee aan twee acties die aanschaf van zonnepanelen een stap dichterbij brengen: iChoosr en Route du Soleil. In beide gevallen gaat het om een grote aanbesteding, maar er zijn verschillen.

iChoosr
iChoosr organiseert groepsaankopen. Nadat mensen zich hebben ingeschreven voor de zonnepanelen wordt er een veiling georganiseerd. De deelnemende leveranciers moeten aan bepaalde voorwaarden vol­doen, die kwaliteit en service borgen. Het beste bod uit de veiling wordt aan alle deelnemers aangeboden. Deelnemers worden voorgelicht waardoor zij goed geďnformeerd een beslissing kunnen nemen. Als iemand zich inschrijft voor de veiling, is hij vervolgens niet verplicht om ook daadwerkelijk de zonnepanelen aan te schaffen. Dit gebeurt pas als de deelnemers akkoord gaan met de prijs.

Route du Soleil
Route du Soleil biedt een pakket aan waarbij kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid centraal staan. Door een samenwerking met een inkopende partij worden de panelen direct vanaf de fabriek ingekocht. De pa­nelen zijn gecertificeerd en behoren tot de beste panelen op de markt. Een klantenservice zorgt voor de klantencontacten en verzorgt alle aanvragen, de koper heeft zo min mogelijk werk. Na het invullen van een offerteaanvraag door de consument regelt Route du Soleil de bezichtiging van het huis, een offerte, de bestelling, levering én installatie van de panelen.

Wethouder Patrick Kools: “Ik wil graag dat er iets te kiezen valt, vandaar dat we meedoen aan twee ver­schillende acties. Het is een mooie kans. De aanschaf van zonnepanelen is een goede zaak voor de porte­monnee van onze inwoners en voor het milieu. Daarom werken we daar graag aan mee."

Eigenaren van panden in beschermd Stads­en Dorpsgezicht doen er verstandig aan vooraf bij de gemeen­te informeren of een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Ook voor andere gebieden gelden regels, de gemeente legt aanvragers graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Op internet is meer informatie te vinden over beide acties.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 29 juni 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina