naar Marker Nieuws indexpagina

Oefening hulpdiensten dinsdag 10 juli 2012

   
 
Dinsdag 10 juli 2012 wordt er op Marken, ter hoogte van de vuurtoren van Marken, beter bekend als Het Paard van Marken, een operationele oefening van de hulpdiensten van politie, brandweer, GHOR (geneeskundige dienst), gemeente Waterland  en het SAMIJ gehouden. SAMIJ staat voor Samenwerkingsregeling ongevallenbestrijding IJsselmeergebied.
Deze oefening was eerst gepland op 14 september 2011, echter door de slechte weersomstandigheden was deze oefening afgelast.
Deze oefening komt voort uit eerder met alle betrokken partijen gemaakte afspraken om minimaal eenmaal per drie jaar het totale systeem van incidentbestrijding op het water te oefenen. Ook Rijkswaterstaat, de KNRM, Reddingsbrigade Nederland en de Kustwacht worden bij deze oefening betrokken. In de oefening staat een ongeval op het water centraal. Het realistische karakter wordt vorm gegeven door deelname van een grote groep figuranten in de rol van schipbreukelingen. De oefening begint in de ochtenduren rond 09.00 uur en wordt in de middaguren vanaf ca. 13.00 nog een keer gedaan.
 
Wat betekent deze oefening voor u?
Voor u als bewoners betekent het dat u mogelijk enige hinder ondervindt. Veel van de activiteiten spelen zich af in het buitengebied nabij Het Paard van Marken (ergens langs de oevers), op het grote parkeerterrein bij de entree van Marken en het boothuis van de KNRM. Er zijn die ochtend de nodige verkeersbewegingen van af en aan rijdende voertuigen zoals brandweer- en politiewagens en ambulancediensten. Reden tot ongerustheid is er dan natuurlijk niet. Het hoort allemaal bij de oefening.
 
Websites:
SAMIJ GHOR Nederland Rijkswaterstaat KNRM
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 2 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina