naar Marker Nieuws indexpagina

Waterland sluit zich aan bij Burgernet

Elke inwoner kan een Bn-er worden!
   
 
Binnenkort kunnen inwoners van Waterland zich aanmelden voor Burgernet. Hiertoe is op 19 juni 2012 door het college besloten. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in onze leefomgeving te bevorderen. Met de woorden “Horen, Zien, Bellen” worden inwoners opgeroepen zich aan te melden voor het netwerk.

Burgemeester Mooij: “Veiligheid op straat is natuurlijk een taak van de politie en de gemeente. Hierin werken we beiden dagelijks samen. Maar inwoners kunnen in hun eigen buurt ook al veel doen om de leefomgeving prettig en veilig te houden. Zaken als diefstal, vernieling of vermissingen kunnen we niet uit de wereld helpen. Maar we kunnen elkaar wel helpen de schade te beperken of zaken snel op te lossen. Nu is er Burgernet, waardoor burger, politie en gemeente nog beter kunnen samenwerken.”
 
Extra ogen en oren
Na een melding van bijvoorbeeld een vermissing of een misdrijf op heterdaad krijgen Burgernetdeelnemers in de directe omgeving via de meldkamer van de politie een ingesproken bericht via hun vaste of mobiele telefoon of een tekstbericht per SMS, met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunnen buurtbewoners direct behulpzaam zijn bij de opsporing van daders of vermiste personen.
Na de zomer start de werving van deelnemers in Waterland via een brief die huis aan huis wordt verspreid. Via de website van Burgernet,
www.mijnburgernet.nl, is aanmelden nu al mogelijk.
 
Groeiend netwerk
Burgernet is sinds november 2008 met succes actief in meer dan vijftien politieregio's en ruim 200 gemeen-ten. Inmiddels telt Nederland al meer dan een half miljoen Burgernetdeelnemers en dat aantal is nog steeds groeiende.
 
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 3 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina