naar Marker Nieuws indexpagina
Marker vrouw redt man uit Monnickendam
Tiny de Waart-Zandstra
   
 
Zaterdagmorgen heeft een 43 jarige inwoonster uit Marken het leven gered van een 74 jarige inwoner uit Monnickendam. Zij heeft middels reanimatie het leven van de man gered.
 
De inwoonster uit Marken, Tiny de Waart-Zandstra, was met haar dochter naar Monnickendam aan het fietsen over de Waterlandse Zeedijk. Bij de fietsovergang ter hoogte van de Bereklauw in Monnickendam zag ze een man in elkaar zakken. Ze reageerde direct door de man aan te spreken en in de stabiele zijligging te plaatsen. Maar dat hielp niet en moest ze overgaan tot het reanimeren van de man. Inmiddels had een passerende hardloper het alarmnummer 112 gebeld.
 
Tiny is in het dagelijks leven verpleegkundige en deze kennis kon ze deze ochtend heel goed gebruiken door het leven te redden van de man, die bezig was met Nordic Walking.
 
Na een minuut of vijf kwam het reanimatie team uit Monnickendam, die de taak van Tiny overnam. Politie en een aantal ambulances uit Purmerend arriveerden kort na het reanimatie team. Het slachtoffer is per ambulance naar het Waterlandziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is stabiel.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 7 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina