naar Marker Nieuws indexpagina

Parkeerwachter Marken overvallen

 
De politie kreeg zondag om 09.14 uur melding van een beroving van een parkeerwachter bij het parkeerterrein aan de Kruisbaakweg op Marken. Twee mannen (Oost-Europa, ± begin 40 jaar) gingen er met het geld vandoor in een zilvergrijze Mercede E klasse. Tijdens de achtervolging heeft de politie geschoten. 
 
Een politiehelikopter is ingezet om het voertuig te traceren, ook verschillende politievoertuigen keken uit naar het voertuig. De verdachten reden via landelijk Noord naar de ringweg A10, via Noord naar Sloten. Daar keerden zij het voertuig en reden met zeer hoge snelheid tegen het verkeer in (van Sloten via de A10/A4 richting Badhoevedorp). Ter hoogte van de afslag Sloten/Schinkel schoot een motoragent op de banden van het voertuig om deze levensgevaarlijke actie te beëindigen. 

Het voertuig beschadigde dusdanig dat de verdachten moesten stoppen. Ze gingen er te voet vandoor. Een van hen is aangehouden (personalia nog niet bekend). De politie is een zoekactie gestart naar de andere verdachte. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geld is nog niet terecht. 
  
Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die het voertuig hebben zien rijden van Marken richting Amsterdam en vooral ook het levensgevaarlijke spookrijden op de A10 hebben gezien. Zij verzoekt hen zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie in Zaanstreek-Waterland (( 0900 – 8844). 
 

Bron: Dichtbij.nl, zondag 8 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina